Hlavní obsah

OBRAZEM: Neudržitelný Lampard či létající brankář, soupeři Sparty a Plzně jsou rozjetí

Praha

Velký týden pro dva české fotbalové kluby začíná. Startuje vyřazovací část Evropské ligy, Sparta ve čtvrtek hostí Chelsea a Plzeň ve stejný den nastoupí v Neapoli. Zatímco české týmy netuší, v jaké formě se po zimní přípravě nacházejí, jejich soupeři jsou z ligových soutěží rozjetí. Podívejte se na snímcích, jak Chelsea o víkendu zdolala Wigan 4:1 a Neapol zachránila v Římě remízu 1:1 s Laziem.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Frank Lampard (uprostřed) slaví svůj gól s Edenem Hazardem a Juanem Matou.

Článek
Fotogalerie

Mistrovský titul Chelsea uniká, ale třetí příčku si v Premier League drží a na Spartu se naladila pohodovou výhrou nad Wiganem. I se zlomeným malíčkem zápas odchytal Petr Čech a v dobrém světle se znovu představil třeba i Frank Lampard.

Skóroval již ve čtvrtém ligovém zápase v řadě a pouze čtyři góly ho dělí od vyrovnání klubového rekordu v počtu nastřílených branek. Ten s 202 trefami drží Bobby Tambling, útočník z 60. let. Lampard tak znovu ukázal, že prodloužení smlouvy na Stamford Bridge si opravdu zaslouží...

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:
Chelsea - Wigan 4:1 (23. Ramires, 56. Hazard, 87. Lampard, 90.+1 Marin - 58. Maloney)
Sestava Chelsea: Čech - Azpilicueta, Ivanovič, Cahill (88. Benajun), Cole - Luiz, Lampard - Ramires, Oscar (77. Mata), Hazard (90. Marin) - Torres.

To Neapol o titul v italské Serii A stále usiluje. Po remíze s Laziem sice ztrácí na vedoucí Juventus Turín pět bodů, na druhou stranu plichta, kterou na hřišti třetího týmu tabulky zachránila až tři minuty před koncem, je hodně cenná.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:
Lazio Řím - Neapol 1:1 (11. Floccari - 87. Campagnaro).
Sestava Neapole: De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Gamberini - Mesto (55. El Kaddouri), Behrami (45.+1 Insigne), Inler, Hamšík, Zuniga (80. Calaio) - Panděv, Cavani.

Reklama