Hlavní obsah

Rezek: O postup ze skupiny se ještě popereme

Jan Rezek se z pozice levého vysunutého záložníka ve čtvrtečním utkání Poháru UEFA proti Spartaku několikrát objevil v gólové příležitosti, ovšem ani jednou nevyzrál na dobře chytajícího chorvatského brankáře Stipe Pletikosu. I proto se nakonec jeho Sparta musela smířit se ziskem bodu za bezbrankovou remízu. „Kdybych dal alespoň jeden z těch gólů, vypadalo by to jinak,“ smutnil po utkání sparťan Jan Rezek.

Článek

Jestli mohl někdo rozhodnout o utkání, pak jste to byl vy.

Ano, dostal jsem tam krásné balóny. Jeden přetažený, další se ke mně dostal přihrávkou pod sebe. Obojí jsem trefil tak, jak jsem chtěl. I když jsem to dal vždycky do brankáře. Alespoň jeden z toho měl být minimálně gól. Vypadalo by to jinak a asi i ten výkon by potom vypadal jinak.

Berete zisk bodu jako ztrátu?

Vzhledem k tomu průběhu, kdy Spartak neměl vůbec nic až na nějaké náznaky v prvním poločase, se nemáme za co stydět. Jedinou kaňkou na tomto utkání je fakt, že jsme nezískali tři body.

Jaké jsou teď podle vás šance Sparty na postup?

Máme čtyři body. Myslím si, že naše pozice není úplně nejhorší. V Leverkusenu můžeme hrát v klidu. Ze zadu na brejky. Je to fotbal, nikde není napsáno, že v Německu prohrajeme. Šance pořád je a my se o postup popereme.

Některé zákroky hostujících hráčů byly hodně tvrdé, jak hodnotíte jejich posuzování hlavním rozhodčím?

Jestli se nepletu, tak to byl Velšan. Pouštěl docela tvrdou hru. Já si myslím, že to je dobře. Hra byla plynulá, myslím si, že to pískal na obě dvě strany, a že to tomu fotbalu vůbec neublížilo.

Jak jste vnímal chování hostujících fanoušků, zažil jste už někdy takto vyhrocenou situaci?

Ve chvíli, kdy začali ti fanoušci řádit, my už jsme zacházeli do kabin. Vím, že tam bouchaly nějaké dělobuchy, ale nevím, co se tam dělo.

Hned v neděli hrajete v Ostravě, nevadí vám takhle rychlý sled zápasů?

Ani ne, je dobře, že to takhle na sebe navazuje. Na Ostravu se začneme soustředit hned zítra. Jedeme tam vyhrát. Je potřeba, abychom se dotáhli na čelo tabulky.

Neubývaly vám v zápase už síly?

Abych se přiznal, tak mně už celkem ubývaly. Ale myslím si, že tři dny je dost dlouhá doba na to, abychom se každý dali dohromady.

Reklama

Související témata: