Hlavní obsah

VIDEO: Atlético dalo gól z náhodného odrazu míče, rýpl si Benítez do svých krajanů

LIVERPOOL/PRAHA

Další zklamání pro fanoušky anglického Liverpoolu. Mizernou sezónu potvrdili fotbalisté ve čtvrtek na Anfield Road, když v odvetném utkání Evropské ligy sice porazili španělské Atlético Madrid 2:1, se soutěží se však loučí po porážce 0:1 z prvního utkání. „Ten zápas shrnul celou naši sezónu. Mnoho věcí se opět obrátilo proti nám,“ krčil rameny po zápase kouč Reds Rafael Benítez.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Trenér Liverpoolu Rafael Benitez

Článek

Slavný stadión v Liverpoolu přitom dvakrát vypukl v nadšení. Na konci první půle nejdříve otevřel skóre odvety Aquilani a když došel zápas do prodloužení, dočasnou postupovou branku zařídil Benajun. Na tribunách Anfield Road je však v probíhající sezóně častěji smutno a nejinak tomu bylo i ve čtvrtečním pozdním večeru. Do hamburského finále totiž nakonec postoupilo Atlético, za které se podobně jako v prvním utkání prosadil Diego Forlán.

„Byl to úžasný zápas. Dlouhou dobu jsme byli lepším týmem a musíme litovat pozdního inkasovaného gólu. I přes vedení 2:0 jsme věděli, že musíme stále pracovat tvrdě a hráči to také dělali,“ citovala Beníteze stránka The Sun. „I já jsem zklamaný z gólu, který Atlético vstřelilo. Ale nevzešel z dobrého napadání, ale ze šťastného odrazu míče,“ rýpl si Španěl do svých krajanů.

„Je pravda, že ten zápas shrnul celou naši sezónu. Mnoho věcí se opět obrátilo proti nám. Sezóna nebyla dobrá,“ ví dobře padesátiletý trenér. Přesto letošní ročník pro Liverpool ještě nekončí, neboť Reds stále bojují o čtvrté místo v Premier League zaručující postup do Ligy mistrů. „Budoucností je domácí zápas s Chelsea v neděli a potom Hull. To jsou zápasy, na které se musíme koncentrovat a potom uvidíme,“ dodal Benítez, o jehož odchodu z Anfield Road se v poslední době často spekuluje.

Dvě finále? Neuvěřitelné, říká hrdina

V prvním utkání se skvělým výkonem předvedl český obránce v dresu španělského celku Tomáš Ujfaluši, který však do odvety pro zranění třísel nenastoupil. Hlavní hvězdou dvojzápasu se stal uruguayský útočník Diego Forlán, který zařídil obě branky svého týmu. A ačkoliv jeho tým inkasoval také dvakrát, postupová matematika evropských pohárů posunula Atlético do finále.

„Po mnoha letech bez účasti ve finále v jakékoliv soutěže, jsou před námi hned dvě, což je neuvěřitelné,“ těšilo po utkání Forlána na oficiálních stránkách UEFA. Madridský klub okupuje v La Lize až desátou příčku, stále je však v boji o vítězství ve španělském Copa del Rey. Po výhře 4:0 nad Racingem v úvodním semifinále má výrazně nakročeno do finále.

Důležitější je ale postup v Evropské lize. „V první půli jsme bojovali o každý míč. Ačkoliv jsme měli několik příležitostí, Liverpool hrál výborný fotbal a gól před přestávkou pro nás příjemný nebyl. Ve druhé půli jsme měli na svých kopačkách míč mnohem častěji a nezasloužili jsme si podruhé inkasovat,“ popisoval utkání Forlán ze svého pohledu.

„Liverpool nám postup velmi ztížil, ale já se dokázal prosadit a teď jsem šťastný,“ těšilo forvarda, který v minulosti kopal za Manchester United, takže rivalitu s Liverpoolem má pod kůží. I proto ho postup přes Reds těší. Dvanáctého května narazí v historicky prvním finálovém duelu se svým Atlétikem na další anglický celek. Fulham totiž dokázal překvapivě přejít přes Hamburk. „Bude to velmi těžký zápas. Dívám se na anglickou ligu každý víkend a anglické týmy jsou kvalitní,“ je si jistý Forlán, jehož tým však bude v hamburském finále mírným favoritem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články