Hlavní obsah

Řepka dál zůstává hráčem West Hamu

PRAHA

Obránce Tomáš Řepka už má jasno o svých dalších fotbalových plánech. Po dnech váhání nad novým angažmá dal nakonec přednost jistotě a se svým stávajícím klubem West Hamem se dohodl na nové dvouleté smlouvě.

Foto: Archiv

Tomáš Řepka.

Článek

"Podepsal jsem ji v pátek a je v ní klauzule, že kdyby klub po sezóně sestoupil, můžu odejít jinam," řekl Právu Řepka. Jednatřicetiletý fotbalista by měl West Hamu pomoci k udržení v Premier League, kam tým postoupil po vítězství nad Prestonem v baráži. "Záchrana bude asi hlavní cíl. Klub do nejvyšší soutěže patří a rád bych k tomu svými výkony přispěl," dodal.

Řepkův manažer Ondřej Chovanec registroval i jiné nabídky. "Zájem měly Panathinaikos, Leverkusen, Duisburg, Trabzonspor i Šachtar Doněck. West Ham však chtěl Tomáše udržet, stejně jako kouč Alan Pardew. Myslím, že rozhodnutí zůstat pro něj bylo tou nejlepší volbou," prozradil Chovanec.

Řepka se v závěru sezóny dohodl s vedením West Hamu, že nedodrží smlouvu, kterou měl ještě na další rok, a v rámci úsporných opatření bude moci odejít. Jenže postupem do Premier League si klub zajistil finanční injekci a začal podnikat kroky k udržení českého hráče, jenž je ve West Hamu už čtyři roky.

Byla by hloupost odcházet z prostředí, které dobře znám

"Rozhodl jsem se, že by byla hloupost odcházet z prostředí, které dobře znám. Vsadil jsem na jistotu. Budu hrát nejlepší soutěž na světě, lidi mě tam mají rádi. Ale rozhodování bylo těžké. Jednu chvíli jsem byl přesvědčený, že se zpátky nevrátím, s některými spoluhráči už jsem se loučil," sdělil Řepka, který včera odjel na dovolenou na Kypr.

Zároveň potvrdil, že peníze nebyly na prvním místě. "V Doněcku by mi dali o hodně víc, ale já už ty prachy nijak zvlášť nehoním. Kdyby to byla moje první zahraniční štace, tak bych nad tím asi neváhal," dodal někdejší hráč italské Fiorentiny. "Peníze jsou sice hezké, ale moc dobře si nedokážu představit, že bych hrál ukrajinskou ligu, kde fotbal umí asi tak dvě mužstva..."

West Ham kromě Řepky už angažoval i severoirského brankáře Roye Carrolla z Manchesteru United, v kádru zůstal i bývalý anglický reprezentant Teddy Sheringham, který ve svých 39 letech prodloužil o rok smlouvu.

Reklama

Související témata: