Hlavní obsah

Chci do Realu, klidně i zadarmo, říká Roberto Carlos

PRAHA

Šestatřicetiletý Roberto Carlos by se rád vrátil do Realu Madrid. Slavný brazilský obránce, který nyní působí v tureckém Fenerbahce Istanbul, by hrál v dresu "Bílého baletu" klidně i zadarmo...

Článek

"Jsem ve Fenerbahce již třetí sezónu. V prosinci bych chtěl odejít," prohlásil ve španělském listu AS Roberto Carlos. A svou úspěšnou kariéru by chtěl ukončit ve svém oblíbeném klubu - Realu Madrid. "Nějaké týmy o mě již projevily zájem. Já bych se ale chtěl vrátit do Realu. Šel bych tam hned a klidně hrál i zadarmo."

V Madridu jsem strávil mnoho krásných let a vyhrál jsem tam snad vše, co se dalo. Považuji to tam za svůj domov," říká dál šestatřicetiletý Brazilec. S týmem by rád uzavřel smlouvu na půl roku. "Mohl bych tam být od ledna do června. A kdo ví, třeba bych tam zůstal i další sezónu."

A kdyby nabídka nepřišla? "Kdybych se do Realu nevrátil jako hráč, tak bych tam chtěl pracovat alespoň s dětmi a mládeží. Snažil bych se je naučit vše, co umím," uzavřel obránce.

Roberto Carlos působil v Realu Madrid od roku 1996 do roku 2007. Během té doby vyhrál s klubem třikrát Ligu mistrů a čtyřikrát španělský mistrovský titul. V dresu "Bílého baletu" nastoupil v 475 zápasech a vstřelil dvaašedesát gólů. V roce 2007  odešel do tureckého Fenerbahce Istanbul. Úspěšný byl i v brazilské reprezentaci, s níž v roce 2002 získal titul mistra světa.

Reklama

Související témata: