Hlavní obsah

Další výzva pro Messiho! Jediný gól ho dělí od historického rekordu Barcelony

Barcelona

Fotbalovému kanonýrovi Lionelovi Messimu schází jediná trefa k tomu, aby se dotáhl na Césara Rodrígueze, který vládne historické tabulce střelců prvního týmu FC Barcelona. Messi v dresu katalánského velkoklubu skóroval už v 231 případech a svého předchůdce může dotáhnout už v dnešním večerním utkání 29. kola španělské ligy s Granadou.

Foto: David W. Černý, Reuters

Lionel Messi je blízko dalšímu historickému zápisu

Článek

Barcelona totiž po přepočtu archivních záznamů oznámila, že Rodríguez v oficiálních zápasech nastřílel 232 branek, což je o tři méně, než se dlouhodobě uvádělo.

"Po prostudování všech Césarových zápasů bylo potvrzeno, že Messi je jediný gól za ním," napsal klub v oficiální zprávě poté, co jej vyrozuměl jeho statistický a dokumentační úsek.

Ten také upozornil na to, že absolutně nejlepším střelcem Barcy je Paulino Alcántara, který dal 369 branek v 357 odehraných zápasech. Do nich se ale započítávala také přátelská utkání. V oficiálních duelech je zatím jedničkou právě Rodríguez těsně následovaný Messim.

Čtyřiadvacetiletý argentinský fenomén v prvním týmu Barcelony hraje osmou sezónu. V té současné už ve všech zápasech zaznamenal 51 branek. Naposledy se trefil v sobotním ligovém klání v Seville.

Reklama

Související témata: