Hlavní obsah

Ronaldo: Real mě získal za dobrou cenu

MADRID

Nejdražší fotbalista historie Cristiano Ronaldo si nemyslí, že by rekordních 96 miliónů eur (2,5 miliardy korun), které za něj Real Madrid zaplatil Manchesteru United, byla přehnaná částka. Čtyřiadvacetiletý kanonýr naopak prohlásil, že podle něj jde o dobrou cenu.

Článek

"Respektuji názory lidí, ale nesouhlasím s těmi, kdo částku kritizovali. Když za mě Real tolik peněz dal, tak asi proto, že se mu to zdálo jako dobrá cena," citovala portugalského reprezentanta agentura Reuters. "I podle mě to byla férová cena. Nakonec když se United s Realem domluvili, víc k tomu asi říct nelze," dodal.

Ronaldo si nemyslí, že by kvůli pozici nejdražšího fotbalisty světa byl pod větším tlakem než obvykle. "Skvělí hráči něco stojí, a když je chcete, musíte za ně zaplatit. Jsem rád, že jsem nejdražším fotbalistou světa," uvedl majitel Zlatého míče i ocenění FIFA pro nejlepšího hráče roku 2008. "Určitě mě to nijak neovlivní, protože když jdu na hřiště, tak na takové věci nemyslím. Navíc jsem zvyklý hrát pod tlakem," dodal Ronaldo.

Rodák z Madeiry také uvedl, že na angažmá v United, v jejichž dresu získal kromě individuálních cen i tři mistrovské tituly a vyhrál Ligu mistrů, bude vzpomínat jen v nejlepším. Zejména pak na trenéra Alexe Fergusona. "Byl pro mě jako druhý otec. Jeden z nejdůležitějších a nejvlivnějších faktorů v kariéře," prohlásil. "Musím mu poděkovat za všechno, co mě naučil. Myšlení, rozhodování o životě... byl pro mě velmi důležitý. Navždycky získal zvláštní místo v mém srdci," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články