Hlavní obsah

Fotbalisté Mostu v generálce na ligu zdolali Duklu

BRAŇANY

V posledním přípravném zápase před začátkem jarní části nejvyšší domácí soutěže porazili fotbalisté Mostu druholigovou Duklu Praha 2:0. V Braňanech se o to v neděli brankami postarali Oboya a posila Rilke. Týden před prvním mistrovským utkáním chybělo Mostu hned několik hráčů základní sestavy. Pilař kvůli problémům se zády, Johanu trápí lehká viróza, nehráli ani Da Silva a Čermák.

Foto: SPORT.CZ

Fotbalisté Mostu - ilustrační foto

Článek

V prvním poločase měli mostečtí fotbalisté převahu, ale nedokázali kvalitní obranu soupeře překonat. "Chyběl především důraz a větší aktivita," řekl mostecký kouč Robert Žák. První velká šance přišla až v závěru první pětačtyřicetiminutovky, po trestném kopu Stožického chyběl Studíkovi k zakončení krok.

Po přestávce přidali domácí na důrazu v osobních soubojích, lépe se pohybovali a převahu gólově zužitkovali. Po hodině hry našel Loos dlouhým autem Stožického, který hlavou prodloužil na Oboyu a keňský reprezentant otevřel skóre. Hře Mostu pak pomohl i příchod Rilkeho, který po pěti minutách na hřišti přidal druhý gól. Zvýšit mohl ještě Stožický, ale z dobré pozice zamířil nad.

SIAD Most - FK Dukla Praha 2:0 (2:0)
Branky: 60. Oboya, 73. Rilke.
Sestava Mostu: Švenger (46. Svoboda) - Mendy (46. Diego), Studík, Jamrich, Škoda - Stožický, Prášil, Schut, Oboya (78. Brandon) - Simpson (55. Loos), Bogdanov (68. Rilke).

Reklama

Související témata: