Hlavní obsah

Španělé porazili Venezuelu, kouč Del Bosque má rekordní 39. výhru

PUERTO LA CRUZ

Fotbaloví mistři světa a Evropy Španělé zakončili sezonu vítězstvím 3:0 v přípravném utkání s Venezuelou. Za jasnou výhrou nasměroval favorizované hosty už v páté minutě David Villa, jenž dal v 75. reprezentačním zápase 47. gól, jímž si upevnil pozici nejlepšího střelce v historii španělského týmu.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Španělský trenér Vincent del Bosque na tréninku

Článek

Barcelonský útočník překonal brankáře Rennyho Vegu střelou z přímého kopu z 35 metrů k tyči, na kterou si gólman sáhl, ale její cestu do sítě nezastavil. Prakticky identický gól ze stejné situace dal na konci prvního poločasu ovšem k druhé tyči Xabi Alonso, který zvýšil už na 3:0. Mezitím se prosadil tečovanou střelou z vápna Pedro.

Španělský kouč Vicente del Bosque zaznamenal na reprezentační lavičce v 44. utkání 39. vítězství, čímž překonal o jednu výhru rekordní bilanci svého předchůdce Luise Aragonése. Po utkání prohlásil, že je spokojen s formou týmu před podzimním pokračováním kvalifikace mistrovství Evropy, v níž se obhájci titulu utkají 7. října s českou reprezentací.

"Bylo důležité zakončit tenhle povedený rok dobrým výkonem," řekl Del Bosque. "Hlavní je, že odjíždíme z Ameriky s dvěma vítězstvími, bez obav a zranění," dodal kouč, jehož svěřenci v sobotu porazili USA 4:0.

"Byl to náročný zápas kvůli vedru a stavu hřiště," prohlásil jeden z gólových střelců Pedro. "Teď se těšíme na odpočinek, konečně můžeme dobít baterky," uvedl útočník Barcelony.

Přípravná fotbalová utkání:
Puerto La Cruz: Venezuela - Španělsko 0:3 (0:3)
Branky: 5. Villa, 20. Pedro, 45. Xabi Alonso.
Sestava Španělska: Valdés (87. Casillas) - Albiol, Iraola, Marchena, Arbeloa (62. Capdevila) - Busquets, Xabi Alonso (46. Cazorla), Iniesta (46. Silva) - Pedro, Villa (46. Del Moral), Llorente (63. Torres). Trenér: Del Bosque.
New York: Ekvádor - Řecko 1:1 (0:1)
Branky: 58. Erazo - 15. Tziolis.
Sao Paulo: Brazílie - Rumunsko 1:0 (1:0)
Branka: 21. Fred.
Asunción: Paraguay - Bolívie 0:0.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 AS Řím - Leverkusen 0 : 0 25. min Živě
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.