Hlavní obsah

Arsenal ztratil body s Aston Villou, Chelsea nezaváhala

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu pouze remizovali ve 23. kole Premier League na hřišti Aston Villy 0:0 a v tabulce se propadli na třetí místo. Do čela tabulky se naopak vyhoupla Chelsea, která dokázala na Stamford Bridge zvítězit 3:0 nad Birminghamem.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu

Článek

Tomáš Rosický nastoupil v dresu Arsenalu v základní sestavě. Ani on však nedokázal překonat domácího brankáře Friedela. Kanonýři však měli k vítězství blíž než jejich soupeř. V první půli nastřelil tyč Fabregas a ve druhém poločase se mohl mezi střelce zapsat i Tomáš Rosický. Jeho dorážka po Aršavinově akci však skončila na břevně.

V brance Blues se představil Petr Čech, který v utkání proti Birminghamu za svá záda nepustil ani jednu střelu. O vítězství se největší měrou postaral Lampard, který vstřelil dvě branky. Třetí přidal Malouda. Blues mají na prvním místě jednobodový náskok před druhým Manchesterem United, který má však odehrán o jeden zápas více.

Jasné vítězství si připsali také fotbalisté Evertonu, kteří porazili na vlastním stadiónu Sunderland 2:0. Důležité tři body si připsal také Blackburn, jenž zdolal Wigan 2:1.

Premier League, 23. kolo:
Aston Villa - Arsenal 0:0, Chelsea - Birmingham 3:0 (5. Malouda, 32. a 90. Lampard), Blackburn - Wigan 2:1 (20. Pedersen, 76. Kalinič - Caldwell), Everton - Sunderland 2:0 (7. Cahil, 19. Donovan).

Reklama

Související témata: