Hlavní obsah

Bednář se kál: Neunesl jsem to, že jsem nehrál. West Brom miluji, chci tu hrát

BIRMINGHAM

Před měsícem a půl tvrdil, že už se do West Bromwich Albionu nechce nikdy vrátit, teď mluví zcela opačně. Po krátkém a nepříliš úspěšném hostování v druholigovém Leicesteru City chce český reprezentační útočník Roman Bednář v Albionu novou šanci. V sobotu se hned po návratu zapojil coby střídající hráč do pohárového utkání proti Readingu, který West Bromwich prohrál 0:1.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Roman Bednář už je zpět ve West Bromwich Albion a chce zůstat.

Článek

„Jsem rád, že jsem zpátky, a to, jestli jsem hrál v sobotu, nebo ne, není podstatné,“ rozpovídal se na klubovém webu fotbalista, který na podzim zasáhl do všech utkání české reprezentace v této sezóně.

„Tvrdě makám a cítím, že je to tady pro mě svěží začátek. Chci tady zůstat, ať už moje situace v týmu bude jakákoliv. Každý ví, že tenhle klub miluji. Chci dokázat, že mám na to být týmu prospěšný. Uvidíme, jak to dopadne,“ pokračoval pražský rodák.

Důrazný útočník byl na podzim hodně rozladěný, když vypadl ze základní sestavy West Bromwiche a na hřiště se dostával velmi sporadicky. Zasáhl pouze do šesti zápasů, z toho dvakrát jako náhradník. Poté prohlásil, že necítí důvěru trenéra Di Mattea a do West Bromwiche se už proto nechce vrátit.

„Byl jsem nešťastný"

„Byl jsem hodně nešťastný a každý to na mě viděl. Prostě jsem neunesl to, že jsem nehrál,“ zpytoval svědomí český forvard. Během hostování v Leicesteru nedal ani jeden gól, v Millwallu ho dokonce fanoušci vypískali, ale přesto Bednář na zimní hostování nevzpomíná ve zlém:

„V Leicesteru jsem se měl dobře. Mají tam pár dobrých hráčů a kvalitního trenéra. Já ale pořád cítím, že moje místo je tady. Možná jsem potřeboval jít do Leicesteru, abych si uvědomil, co opravdu chci. Miluji tenhle klub a chci tady zůstat.“

S trenérem Di Mateem si prý po návratu do birminghamského klubu vše vyříkal. „Byl jsem si promluvit se šéfem a říkal, že když budu tvrdě pracovat, šanci určitě dostanu. Víc nepotřebuju slyšet,“ uvedl Bednář.

S tím, že by mohl už naskočit do sobotního pohárového duelu, prý vůbec nepočítal. Na hřiště mu pomohlo zranění útočníka Ishmaela Millera. „Ani jsem nebyl moc připravený, že bych mohl jít na hřiště, takže to pro mě v sobotu bylo docela těžké. Pro Ishmaela je to smůla. Ale říkal, že zranění není vážné, takže doufáme, že brzy bude ok,“ dodal bývalý střelec skotských Hearts, který v této sezóně na klubové scéně ještě neskóroval.

Reklama

Související témata: