Hlavní obsah

Chelsea podepsala dalšího brankáře! Čech se ale bát nemusí, je mu teprve třináct

Paříž/Praha

Chelsea se pyšní nejlepší dvojicí brankářů na světě, jenže to jí nestačí. Angažovala totiž dalšího gólmana. Podle francouzského sportovního deníku L´Equipe se jí upsal talentovaný Nicolas Tié z neznámého klubu FC Poitiers. Petr Čech ani Thibaut Courtois se ovšem o své pozice bát nemusí. Tiému je třináct let...

Foto: Philip Brown, Reuters

Petr Čech má v Chelsea dalšího konkurenta.

Článek

Minisouboj Petr Čech vs. Thibaut Courtois zajímá celý svět, navrch v něm má zatím belgický reprezentant. Vzhledem k tomu, že Courtois nedávno na Stamford Bridge prodloužil smlouvu o pět let, má se za to, že Blues vyřešili otázku brankářů na několik let dopředu. Klub se však dívá ještě dál do budoucnosti a údajně si zavázal třináctiletou naději Tiého.

O mladého Francouze z klubu FC Poitiers, účastníka páté nejvyšší soutěže, se zajímaly také Arsenal s Manchesterem City, jenže Chelsea jim Tiého vyfoukla, respektive brankář se rozhodl pro Blues. Smlouvu s Chelsea však Tié oficiálně podepíše až v roce 2017, kdy mu bude šestnáct let.

O Tiém se zatím ví pouze to, že chytá za mládežnickou kategorii klubu z více jak osmdesátitisícového města Poitiers na západě Francie a že na svůj věk má nadprůměrnou výšku 185 centimetrů.

Reklama

Související témata: