Hlavní obsah

Drogba: Z Chelsea jsem chtěl odejít už od prvního dne

LONDÝN

Po trenérovi José Mourinhovi chce fotbalovou Chelsea opustit další strůjce úspěchů londýnského klubu v posledních letech. Útočník Didier Drogba, za jehož působení klub vybojoval dva mistrovské tituly, tvrdí, že k "Blues" nikdy opravdu nepřirostl a chtěl odejít už dávno. Devětadvacetiletý reprezentant Pobřeží slonoviny přišel do Chelsea před třemi lety a má zde platný kontrakt až do roku 2010.

Článek

Drogba se nečekaně rozpovídal v rozhovoru pro časopis France Football a mimojiné tvrdí, že odejít v roce 2004 z francouzského Marseille právě na Stamford Bridge pro něj nebylo příjemné. "Hned od příchodu k Chelsea to pro mne bylo velmi složité, protože jsem si nikdy nepřál jít zrovna tam. A moje vztahy s klubem byly vždy trochu divné. Musím říct, že jsem chtěl už od prvního dne odejít a měl jsem to v úmyslu i každé další léto," šokuje Drogba příznivce Chelsea.

Své zaječí úmysly se zřejmě ještě zvýšily, když z klubu odešel Mourinho, s kterým měl dobré vztahy. "Něco se zlomilo. V kabině je to dost špatné, protože víme co se stalo, a kdo může za odchod Mourinha," vykládá tajemně o atmosféře v týmu. Jeho snahu o odchod prý nemohou zhatit ani možné hvězdné posily.

"Vím, že se klub snaží získat Ronaldinha a Kaká, ale to na tom nic nemění. Myslel jsem na odchod už teď v zimě... Ale pak jsem si řekl, že by ode mne bylo zbabělé opustit kamarády, když se nedaří. Rozhodl jsem se zůstat do dalšího léta. Nechci klubu uškodit," snaží se kontroverzní útočník mírnit.

Vášeň se vytratila

Zároveň potvrdil, že už ztratil v Chelsea vášeň pro hru, kterou mu může vrátit jen angažmá v jiném evropském velkoklubu. "Potřebuji klub, za který budu ochoten si přelámat nohy, abych mu pomohl k vítězství. Chci znovu hrát s mírným šimráním v žaludku za klub, který splní mé sny. Pro mne existují jen čtyři takové kluby, které mi to mohou splnit: AC Milán, Inter, Barca a Real Madrid," vypočítal.

Po třech letech v Chelsea je Drogba přesvědčen, že už se nemá v klubu kam pohnout a co mu dát. "Potřebuji změnit prostředí. Byly chvíle, kdy jsem možnost hrát za Chelsea miloval, ale věřím, že nyní je čas odejít a udělat změnu," je Drogba přesvědčen. Vedení klubu, kde Drogba loni prodloužil smlouvu o další čtyři roky, je zatím v klidu. "Jsme si jisti, že Didier jako špičkový profesionál dodrží svůj kontrakt," píše se v oficiálním prohlášení Chelsea.

Reklama

Související témata: