Hlavní obsah

Edgar Davids se vrací k fotbalu, bude hrát za Crystal Palace

LONDÝN

Po dvou letech se do velkého fotbalu vrací bývalý nizozemský reprezentant Edgar Davids. Sedmatřicetiletý záložník sice v roce 2008 ukončil kariéru jako hráč Ajaxu Amsterdam, ale dnes podepsal smlouvu s týmem druhé anglické ligy Crystal Palace. Poprvé by měl Davids nastoupit už v sobotu proti Ipswichi, placen bude podle odehraných zápasů.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Nizozemský záložník Edgar Davids

Článek

"Posledních pár týdnů jsem trénoval s Ajaxem, ale druhá anglická liga je po Premier League nejsilnější ligou na světě. Je to náročná soutěž, takže to pro mne bude velká výzva. Je to vzrušující pro mne i pro klub, chci si fotbal zase užívat," prohlásil Davids.

Hráč nezaměnitelný na hřišti i svými brýlemi hrával v minulosti za AC Milán, Juventus, Barcelonu, či Inter Milán. S Ajaxem v roce 1995 vyhrál Ligu mistrů. Na kontě má i 74 zápasů v dresu nizozemské reprezentace a má bronzovou medaili z mistrovství Evropy 2004.

"Budu hrát tam, kde bude klub potřebovat. Mohu hrát levého obránce, stejně jako ve středu zálohy nebo na levém či pravém kraji. Chci ukázat to nejlepší, co ve mně je," dodal Davids ke svému novému angažmá.

Reklama

Související témata: