Hlavní obsah

Ferguson se omluvil rozhodčímu za kritiku jeho kondice

MANCHESTER

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson se veřejně omluvil rozhodčímu Alanu Wileymu, jehož po víkendovém duelu se Sunderlandem (2:2) kritizoval za špatnou kondici. Zároveň ale v sobotním tiskovém prohlášení uvedl, že fyzická připravenost sudích nevyhovuje požadavkům současného fotbalu.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson

Článek

Sedmašedesátiletý Ferguson v kontroverzním rozhovoru po zápase řekl, že Wiley nebyl na tak důležitý duel dostatečně fit a občas na hřišti chodil, protože si potřeboval odpočinout. Fotbalová asociace po něm kvůli jeho poznámkám požadovala vysvětlení.

"Omlouvám se panu Wileymu za to, že moje výroky mu mohly způsobit potíže, a také Fotbalové asociaci, že jsem se svými názory přišel veřejně," uvedl Ferguson v dnešním prohlášení. "Nechtěl jsem na pana Wileyho strhnout tak intenzivní pozornost médií. Budu ho osobně kontaktovat, až se vrátím ze své cesty do zámoří během reprezentační přestávky," dodal slavný Skot.

Dlouholetý kouč Manchesteru prý nechtěl zpochybnit Wileyho rozhodcovské schopnosti ani naznačit, že mu unikly některé klíčové momenty zápasu. "Mým jediným cílem bylo poukázat na to, co považuju za vážný a důležitý problém našeho sportu. A to, že úroveň kondice rozhodčích by měla stačit na stále se zvyšující požadavky moderního fotbalu," dodal Ferguson.

Reklama

Související témata: