Hlavní obsah

Ferguson se rozhodl: V Manchesteru skončím

MANCHESTER

Trenérská ikona anglického Manchesteru United Sir Alex Ferguson se rozhodl, že nadcházející sezóna bude jeho poslední na lavičce Rudých ďáblů. Podle deníku The Sun, který s informací přišel, by populárního trenéra měl vystřídat buďto José Mourinho, nebo David Moyes. Ve hře jsou však i další kandidáti.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Od léta 2011 by měl Alex Ferguson vysedávat jen jako divák i na Old Trafford.

Článek

„Ještě jedna sezóna a končím,“ měl říci podle britského serveru Ferguson vedení klubu. V létě příštího roku bude Skot na lavičce Manchesteru nepřetržitě téměř 25 let. Za tu dobu získal obrovský počet trofejí. První vybojoval se svými svěřenci v sezóně 1989/90, když zvítězil v FA Cupu. Ten se mu podařilo v následujících letech získat ještě čtyřikrát, stejně jako Ligový pohár. Do vitríny na Old Trafford prozatím přidal jedenáct trofejí pro vítěze Premier League a v sezónách 1998/99 a 2007/08 také ušatý pohár Ligy mistrů.

V létě příštího roku bude Fergusonovi bez šesti měsíců sedmdesát let a vedení týmu se podle zahraničního tisku již nyní ohlíží po jeho nástupci. Nejvážnějším kandidátem by měl být současný trenér Interu Milán José Mourinho, který úspěšně vedl konkurenční Chelsea v letech 2004-07, kdy získal dva ligové tituly.

Portugalský trenér již dříve uvedl, že by chtěl ve své kariéře získat tituly tří nejprestižnějších lig světa. Do tohoto svého výběru zařadil Mourinho anglickou, italskou a španělskou ligu. Triumfy z Anglie a Itálie již má a nejednou prohlásil, že by chtěl trénovat jeden z předních španělských celků.

The Sun ve středu však přispěchal s informací, že by sám Ferguson rád viděl na svém místě jako svého nástupce současného trenéra Evertonu a svého krajana Davida Moyese. Mezi další kandidáty jsou Fabio Capello (anglická reprezentace), Pep Guardiola (Barcelona), Arséne Wenger (Arsenal), Martin O´Neill (Aston Villa) a Guus Hiddink (turecká reprezentace).

Reklama

Související témata: