Hlavní obsah

Fotbalový Manchester City opět změnil majitele

LONDÝN

Abú Dhabi United Group, to je název společnosti, která se stala novým vlastníkem fotbalového klubu anglické Premier League Manchesteru City. Celá transakce byla podle serveru news.sky.com uzavřena v neděli večer, dosavadní vlastník klubu - bývalý thajský premiér Tchaksin Šinavatra - by měl zůstat čestným předsedou.

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Pedersen (vlevo) z Blackburnu bojuje o míč s Richardsem z Manchester City.

Článek

Transakci potvrdil i oficiální web anglického celku s tím, že další prohlášení klubu bude vydáno až pro to bude vhodná příležitost.

Abú Dhabi United Group (ADUG) bude zastupovat Sulejman Fahím, který se netají velkými ambicemi: „Toto je skvělá událost jak pro klub, tak pro Abú Dhabi. Náš cíl je jednoduchý - udělat z Manchesteru největší klub v Premier League. Pro začátek bychom chtěli zakončit aktuální sezónu mezi nejlepší čtveřicí,“ uvedl Fahím, jenž by rád do klubu přivedl několik nejlepších fotbalistů světa.

Manchester City již v průběhu léta avizoval, že by rád do svých řad získal míčového kouzelníka Ronaldinha z Barcelony, brazilský reprezentant však nakonec zakotvil v italském AC Milán. Mužstvo přesto získalo několik zajímavých posil. Do obrany přišel talentovaný Kompany z Hamburku, záložní řadu vyztužil olympijský vítěz Zabaleta a konkurenci v ofenzívě zvýšil Wright-Phillips z Chelsea.

Reklama

Související témata: