Hlavní obsah

Kdyby nebyl Angličan, byl by Terry za hrdinu, míní Blatter

PRAHA

Podle prezidenta mezinárodní fotbalové federace FIFA Seppa Blattera by byl v jiné zemi než je Anglie obránce Chelsea John Terry za své mimofotbalové „dovednosti“ uznáván. Stoper Londýňanů, jenž díky sexuální aféře přišel i o kapitánskou pásku v anglické reprezentaci, zažívá nejtěžší chvíle svého života. Rodina se mu hroutí a bulvár ho nenechá dýchat kvůli jeho dřívějšímu mimomanželskému vztahu s přítelkyní bývalého spoluhráče Waynea Bridge.

Článek

Podle nejvyššího představitele FIFA může za Terryho ztrátu kapitánské pásky právě jeho sexuální aféra, která nedávno vyplula na povrch. Paradoxně má zkušený zadák Blues podle Blattera ale smůlu, že je Angličan. Jinak by se mu od vlastních fanoušků dostalo prý totiž jiných poct.

„Toto je zvláštní přístup lidí z anglosaských zemí. Kdyby se to stalo někomu řekněme z latinské Ameriky, byl by vlastními fanoušky vynášen,“ myslí si šéf mezinárodní fotbalové federace.

Žehlení v Dubaji

V těžkých chvílích své kariéry, kdy vypluly na povrch jeho zálety s přítelkyní bývalého spoluhráče a trenér Albionu Fabio Capello odejmul Terrymu pozici kapitána v nároďáku, dali v Chelsea devětadvacetiletému stoperovi volno. Důrazný obránce tak má pár dní na to, aby si mohl od přílišného tlaku okolí a médií trochu odpočinout.

„Tento víkend hrát nebude,“ nechal se slyšet asistent trenéra Carla Ancelottiho v Chelsea Ray Wilkins. Blues nastoupí o víkendu v FA Cupu proti Cardiffu, kde se Terry tedy s určitostí neobjeví. „Carlo mu dává trochu oddychu,“ přiznal Wilkins, že zadáka Londýňanů teď čeká přesun do Dubaje, kde má Terry žehlit trable u své manželky.

Reklama

Související témata: