Hlavní obsah

Období drahých posil v Chelsea skončilo, tvrdí Scolari

LONDÝN

Nový trenér fotbalistů Chelsea Luiz Felipe Scolari hodlá v budoucnu mužstvo posilovat spíše z řad vlastních odchovanců než nakupovat drahé hvězdy. Důvodem je fakt, že jiné kluby chtějí na Chelsea vydělávat, neboť v posledních letech několikrát ukázala, že peníze pro ni díky majiteli Romanu Abramovičovi nejsou problém.

Článek

"Když do Chelsea přišel José Mourinho, nakoupilo se mnoho a mnoho hráčů. Nyní kdykoli chce Chelsea někoho koupit, kluby od ní požadují dvojnásobek běžné ceny," citoval Scolariho server tribalfootball.com. "Proto nyní chci pracovat se stávajícím kádrem a v budoucnu přivést mladé hráče z rezervy," prozradil své plány.

Devětapadesátiletý Scolari, který reprezentaci Brazílie dovedl k titulu mistrů světa a následně čtyři roky úspěšně vedl portugalský národní tým, se prý nebude bát dát příležitost mladým hráčům již v této sezóně, a klidně i v Lize mistrů. "V Brazílii jsem vychoval mnoho mladých hráčů, které jsem pak využíval ve všech soutěžích. Občas jsem je zařadil do sestavy nebo alespoň na lavičku, ale každý den byli s prvním týmem," řekl Scolari. "To samé se pokusím dělat v Chelsea. A třeba je nechám hrát i Ligu mistrů. Někteří lidé sice budou říkat, proč je nejprve nevyzkouším v Ligovém poháru, ale já se ptám, jaký by v tom byl rozdíl?" dodal.

Scolari tvrdí, že se nebude pouštět do psychologického boje s dalšími trenéry v Premier League v čele s koučem Manchesteru United Alexem Fergusonem. "Samozřejmě vím, že proti mě budou používat psychologické zbraně, ale já se toho nezúčastním. Pokud se mě tak budou snažit vyrušit z mé práce, budou jen ztrácet čas," prohlásil.

Reklama

Související témata: