Hlavní obsah

Redknappa netrápí, že nepovede Anglii, rád zůstal v Tottenhamu

Londýn

Trenér fotbalistů Tottenhamu Harry Redknapp byl sice hlavním kandidátem na uvolněný post u anglického národního týmu, ale v úterý byl novým koučem Albionu jmenován Roy Hodgson. Redknapp to necítí jako křivdu, popřál svému kolegovi mnoho úspěchů a je rád, že může dál trénovat londýnský celek.

Foto: Luke MacGregor, Reuters

Nový trenér anglické fotbalové reprezentace Roy Hodgson

Článek

Pětašedesátiletý trenér si prý naopak po Hodgsonově zvolení oddychl a vyloučil, že by ještě někdy v budoucnu mohl vést Anglii. "Pokud mám být upřímný, tak mě to zachránilo před těžkým rozhodnutím, protože jsem v Tottenhamu šťastný. Roy má čtyři roky a doufám, že dosáhne velkého úspěchu. Jsem otrávený, když ještě teď v této souvislosti slýchám svoje jméno. Já už jsem historie," řekl Redknapp v rozhovoru pro britskou televizní stanici BBC, s níž nakonec pojede na červnové mistrovství Evropy jako expert ve studiu.

Svého rozhodnutí setrvat na lavičce Tottenhamu ani v nejmenším nelituje. "Nezlobím se, mám skvělou práci a také velké štěstí. Je mnoho hochů, kteří jsou chytřejší než já a trénují kluby v nižších soutěžích. Já vedu jeden ze čtyř nebo pěti nejlepších klubů v zemi a nemám pocit, že by mi někdo něco dlužil," prohlásil londýnský rodák.

Jeho tým vyhrál ve středečním zápase anglické ligy v Boltonu 4:1 a usadil se na čtvrtém místě tabulky o skóre před Newcastlem. Jeho výhra 2:0 na půdě Chelsea Redknappa překvapila. "Je to hodně těsné. Tenhle výsledek jsem nečekal, ale jsou tam, kde jsou. Určitě je o co hrát," konstatoval.

Tottenham se v novém roce dlouho trápil a poprvé od ledna vyhrál v Premier League dvě utkání za sebou. Bývalý záložník vyloučil, že by formu "Kohoutů" ovlivnily spekulace ohledně jeho přesunu k anglické reprezentaci. Ty se pravidelně objevovaly od únorové rezignace Fabia Capella.

"Ostatní lidé v klubu i moji zaměstnanci si myslí, že ano, ale podle mě to zas tak dramatické nebylo. Měli jsme zkrátka složité období, ale teď jsme se vrátili silnější," doplnil Redknapp.

Reklama