Hlavní obsah

Rosického gól nastartoval obrat Arsenalu

LONDÝN

Také díky brance Tomáše Rosického zvítězili fotbalisté Arsenalu ve 34. kole anglické ligy nad Boltonem 2:1 a prolomili sérii čtyř ligových utkání, v nichž nedokázali získat ani bod.

Článek

Ani sobotní zápas nezačal pro londýnský klub dobře. V 11. minutě se ve vápně domácího týmu nejlépe zorientoval útočník Nicolas Anelka a hosté vedli 1:0. Arsenal vyvinul po obdržené brance velký tlak, který vyústil v Rosického gól.

Pro kapitána české reprezentace, jenž se vrátil do sestavy po viróze, to byla druhá ligové trefa v dresu "Kanonýrů". Rosického branka vybudila domácí tým k obratu, který přišel po začátku druhého poločasu, kdy rozhodující trefu utkání zařídil španělský středopolař Francesco Fabregas.

Skvělý obrat zažila i Aston Villa, která prohrávala v Middlesbrough už od 13. minuty, ale nakonec zvítězila 3:1. Český záložník Patrik Berger, jenž se v minulých dvou zápasech podílel na brankách Aston Villy, tentokrát nebyl ani lavičce náhradníků.

Po postupu do semifinále Ligy mistrů zaváhal v domácí soutěži Liverpool, který překvapivě pouze remizoval na hřišti Manchesteru City 0:0.

Anglie - 34. kolo:
Middlesbrough - Aston Villa 1:3 (13. Rochemback - 45. Gardner, 70. Moore, 77. Petrov), Portsmouth - Newcastle 2:1 (7. Mwaruwari, 59. Taylor - 68. Emre), Arsenal - Bolton 2:1 (31. Rosický, 46. Fabregas - 11. Anelka), Sheffield United - West Ham United 3:0 (37. Tonge, 68. Jagielka, 78. Stead), Reading - Fulham 1:0 (15. Hunt), Manchester City - Liverpool 0:0.

Reklama

Související témata: