Hlavní obsah

VIDEO: S Courtoisem v jednom týmu? Když si to Mourinho bude přát, je to reálné, říká Čech

Praha

Buď on, nebo Thibaut Courtois. A podle spekulací, jež se stále častěji objevují, je favorizován spíše mladý Belgičan. To by samozřejmě znamenalo, že brankář české fotbalové reprezentace Petr Čech by po deseti letech přišel o místo jedničky v londýnské Chelsea. Jenže Big Pete nechce o takovém scénáři zatím ani slyšet. „Chci přesvědčit trenéra a chytat. Nic jiného mě nezajímá,“ vyhlašuje před návratem do Londýna.

Rozhovor s Petrem Čechem Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Léto jste strávil rekonvalescencí po operaci ramena. S čím příští týden odletíte do Londýna?

Vracím se o něco dříve, protože dokončuji svůj rehabilitační program. Čeká mě kontrola u mého operatéra - řekne mi, zda můžu začít na sto procent. S rekonvalescencí jsem proti plánu o dost napřed, měl bych být připraven. Prakticky celé léto jsem strávil trénováním, aby bylo rameno zdravé.

Jenže mladý Courtois se vrací z hostování v Atlétiku Madrid. Věříte, že budete v jeho konkurenci chytat?

Spekulace nevnímám. Mám smlouvu ještě na dva roky a chci za Chelsea chytat i nadále.

Opravdu je nevnímáte?

Mým jediným cílem je uzdravit se a přesvědčit trenéra, že bych měl hrát. To je můj cíl - nic jiného mě nezajímá. Zájem ze všech stran potěší, ale platí, že se o to nezajímám. Smlouvu v Chelsea mám ještě na dva roky.

Jaký je názor kouče Mourinha?

Nic mi neoznámili, s nikým jsem ještě nemluvil. Takže platí, že mám ještě na dva roky smlouvu a chystám se na přípravu. Pokud už se rozhodli, věřím, že mi to někdo řekne.

Courtois v průběhu minulé sezóny vzkazoval, že se do Chelsea nevrátí, pokud nebude mít jisté místo jedničky. Je možné, že byste v týmu zůstali oba?

Když si to bude trenér a klub přát, reálné to bude. Smlouvu máme oba. Záleží také hodně na klubu, jak to bude řešit.

Počítáte s tím, že vás čeká nejtěžší léto, jaké jste v Chelsea zažil?

Je to jako každý rok. Musíte v přípravě odevzdat maximum, aby se trenér rozhodl pro vás. To jediné, co můžete udělat, je odevzdat sto procent. Nikam se nechystám. Být fit, to je teď můj cíl.

Váš manažer Viktor Kolář nicméně připustil kontakty s Paris St. Germain či Monakem, je připravený v případě potřeby oslovit i Real Madrid a Barcelonu. Umíte si vůbec představit, že půjdete po deseti letech jinam...?

Je to hypotetické, takže si nic takového nepředstavuji.

A roli dvojky byste případně přijal?

Nad tím nepřemýšlím. Chci hrát, to je jednoduché.

Jsou pravdivé informace, že byste měl v Chelsea působit i po skončení aktivní kariéry?

Snad se mnou nepočítají do managementu již od pondělí, to by mě mrzelo... (smích) Doufám, že pak pro mě něco najdou, klub mi přirostl k srdci a byla by to velká výzva. Věřím však, že to ještě pár let není aktuální.

Co říkáte světovému šampionátu v Brazílii?

Chci si přes léto od fotbalu taky odpočinout. Sleduji proto jen vybrané zápasy, vždyť i na dovolenou jsem táhl tři kondiční programy. Zajímají mě hlavně mí bývalí či současní spoluhráči. Před MS jsem favorizoval Brazílii - loni hráli na Poháru FIFA o stupínek líp než normálně. Zatím postupují, domácí prostředí může rozhodnout pro ně. Jsou jedněmi z těch, co mohou vyhrát.

Kdo bude jedničkou Chelsea v příští sezóně?
Petr Čech
40,5 %
Thibaut Courtois
59,5 %
Celkem hlasovalo 24510 čtenářů.

Reklama

Související témata: