Hlavní obsah

Walcott se rychlostí vyrovnal předním sprinterům

LONDÝN

Nechybělo mnoho a anglický fotbalista Theo Walcott mohl reprezentovat Velkou Británii v atletice. Devatenáctiletý mladík, který se stal přes noc anglickým hrdinou, když hattrickem zničil v kvalifikaci mistrovství světa Chorvatsko, totiž ještě nedávno běhal na stovce stejné časy jako juniorský mistr světa Harry Aikines-Aryeetey.

Článek

"Vždycky jsem byl rychlý a hrozně rád jsem běhal," řekl listu The Sun hrdina středečního utkání v Záhřebu, kde zařídil výhru 4:1. "Když mi bylo čtrnáct, zaběhl jsem stovku za 11,52, takže ze mě klidně mohl být sprinter," dodal.

Walcottův čas se totiž může směle srovnávat s výkonem jednoho z největších talentů britského sprintu Aikinese-Aryeeteye. Ve čtrnácti letech, tedy ve stejném věku, kdy fotbalista Arsenalu zaznamenal své osobní maximum, zaběhl juniorský mistr světa z roku 2006 světa stovku jen o setinu vteřiny rychleji.

"Rychlost se ve fotbale hodí. Když na začátku zápasu ukážete obráncům záda, mají po zbytek utkání o čem přemýšlet," řekl Walcott. "Dokonce i kopačky jsou dnes skoro stejně lehké jako tretry," dodal.

Reklama

Související témata: