Hlavní obsah

Bývalý ředitel Juventusu Giraudo může jít až na pět let do vězení

NEAPOL

Pětiletý trest vězení požadují italští vyšetřovatelé pro bývalého ředitele fotbalistů Juventusu Turín Antonia Girauda. Podle státních zástupců byl Giraudo společně s bývalým manažerem Lucianem Moggim hlavní postavou kriminálního gangu, který za pomoci rozhodčích ovlivňoval zápasy.

Článek

Vedle Girauda patřilo do tohoto spolku na základě zprávy neapolských vyšetřovatelů také dalších pět osob. Pro bývalého šéfa komise rozhodčích Tullia Laneseho navrhují dvouletý trest odnětí svobody, pro rozhodčího Tiziana Pieriho tři a půl roku, asistent rozhodčího Duccio Baglioni může dostat tři roky a jeho kolegové Stefano Cassara a Marco Gabriele dva roky vězení. Dalším pěti rozhodčím hrozí za ojedinělé případy sportovního podvodu mírnější tresty.

V procesu, který se rozeběhl krátce před světovým šampionátem v roce 2006, už byli potrestáni Moggi, Giraudo a další společníci mnohaletým zákazem činnosti ve fotbalovém prostředí. Za ovlivňování výsledků byl Juventus přeřazen do druhé ligy a byly mu odebrány poslední dva mistrovské tituly. Tresty vyfasovaly také Fiorentina, Lazio Řím a AC Milán.

Reklama

Související témata: