Hlavní obsah

Čejka: poslední výstřel v Orlandu

Jedno ze srdcí zeleného světa, floridské Orlando, je od čtvrtka do neděle dějištěm posledního turnaje PGA Tour. Golf na dvou hřištích v Disneyho resortu hraje také Alex Čejka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Alex Čejka

Článek

Zatímco Čejka může hrát v klidu, protože se ho vzhledem k 106. místu netýká leitmotiv turnaje, boj o top 125 money listu pro kartu na příští rok, řada známých jmen je v ohrožení.

Vždyť mezi 115. a 150. místem finančního žebříčku mají hráčská privilegia na rok 2011 zajištěna jen tři jména (Troy Matteson, Henrik Stenson a Nathan Green) vzhledem k jejich vítězným turnajům z minulého roku.

Na druhou stranu i Čejka potřebuje výsledkové povzbuzení, protože od srpnového třetího místa na Turning Stone Resort Championship nevyhrál ani dolar.

Český rodák čtyřikrát neprošel cutem a jednou odstoupil pro zdravotní problémy.

Turnaj je pro 128 hráčů na hřištích Magnolia a Palm, která goflisté v prvních dvou kolech střídají, v sobotu a v neděli se už hraje pouze na Magnolii.

Při letošní smršti nízkých výsledků a dvou skóre 59, která na PGA Tour zahráli Paul Goydos a Stuart Appleby, lze na závěr čekat něco podobného. Rekordy Disneyhoi resortu drží na Magnolii s 61 ranami již nežijící Payne Stewart (1990), na Palm hrál 60 úderů Justin Rose v roce 2006.

Přenosy z turnaje Children´s Miracle Network Classic vysílá ČT 4 Sport.

Reklama