Hlavní obsah

Hokejisté Litoměřic chtějí zastavit krizi

LITOMĚRICE

Výsledková krize potkala hokejisty Litoměřic v první lize. Pět porážek v normální hrací době v řadě a poté prohra v prodloužení. To jsou důvody, které poslaly tým až na čtrnácté místo tabulky.

Článek

„Nezdary byly kombinací toho, že trošku odešla forma brankáři Volkemu, a pak jsme neproměňovali šance. Ale gólman má na slabší období právo, protože na začátku sezóny nám naopak svými výkony vyhrával zápasy. Mizerné počínání našich střelců, kteří se netrefili ani do prázdné branky, nás také stálo lepší výsledky. A bohužel jsme už šestkrát po sobě neuspěli. Krutý byl hlavně debakl 1:8 v Havlíčkově Brodě,“ zamyslel se trenér Jindřich Setikovský.

„Útlum nás zastihl zrovna v době, kdy tým postihla střevní chřipka. Žádali jsme o odložení dvou zápasů, ale nedohodli jsme se se soupeři. Snad to nejhorší, i co se týče výsledků i problémů se zdravotním stavem, máme za sebou. Krizi chceme zastavit,“ pokračoval kouč.

Náznak zlepšení nastal už ve středu

„Náznak zlepšení nastal už ve středu v Ústí nad Labem, kde jsme sahali po třech bodech. Ale po špatném střídání v závěru třetí třetiny jsme dostali vyrovnávací gól. Naše pravé křídlo naskočilo na led pozdě. A v prodloužení si dal Kolbaba vlastní gól, když se puk odrazil v brankovišti od jeho brusle do naší branky,“ připomněl Setikovský rozuzlení severočeského derby.

Litoměřičtí se pokoušejí doplnit hráčský kádr. „Máme rozdělané nějaké posílení mužstva. A to už před sobotním duelem s vedoucím Chomutovem. Nejedná se sice o akvizice z extraligy, ale z první ligy. Jen naznačím, že by to mohl být někdo z Ústí nad Labem. Potřebovali bychom minimálně jednoho útočníka a jednoho obránce. A zbožným přáním je, aby přišli tři nebo dokonce čtyři noví hráči,“ rozebíral trenér.

Kapitán mužstva Ladislav Slížek věří ve zlepšení: „Ze současného propadu v tabulce se musíme oklepat a jít dál. Sezóna bude ještě dlouhá. Díváme se na spodní patra tabulky, abychom drželi nějaké soupeře pod sebou. Proti Chomutovu nesmíme hru otevřít, je potřeba vycházet z kvalitní obrany. Snad přijdou i fanoušci, kteří jsou rovněž nedočkaví z toho, kdy zase vyhrajeme. Od začátku soutěže mluvíme o záchraně a k ní musí směřovat celé naše úsilí.“

Reklama

Související témata: