Hlavní obsah

Rozhodující bitva o extraligu bude s diváky! Kladno má výhodu, zuří fanoušci. Co na to řekl Jágr?

Praha

Kladenští hokejoví Rytíři hlásí skvělou zprávu. Čtvrteční rozhodující bitva finále Chance ligy mezi středočeským týmem a Jihlavou, jejíž vítěz postoupí mezi elitu, se nebude hrát před prázdným hledištěm. "Na základě jednání Českého svazu ledního hokeje, Ministerstva zdravotnictví České republiky a Národní sportovní agentury bylo odsouhlaseno, že rozhodující sedmé finále Chance ligy se odehraje s omezeným počtem diváků v hledišti. Jedná se o 250 diváků, kteří se před vstupem na stadion musí podrobit PCR testům na covid-19," pochlubil se klub legendárního Jaromíra Jágra na oficiálních stránkách. Zpráva vyvolala řadu reakcí fanoušků.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Dovede Jaromír Jágr hokejisty Kladna zpět do extraligy?

Článek
Fotogalerie

Někdo si už možná zvykl, že se hraje v posledních měsících před prázdným hledištěm, vzhledem ke zlepšující se situaci ohledně pandemie koronaviru se ale pomalu rozvolňuje a je tu možnost sledovat utkání přímo na kladenském stadionu. Vstupenky za symbolickou 1 Kč byly uvolněny do prodeje a zakoupit si je mohou pouze držitelé permanentek z letošní sezony.

Podmínkou pro vstup na stadion je negativní výsledek PCR testu na covid-19. Ten si mohli nechat fanoušci udělat ve středu odpoledne v prostorách restaurace na zimním stadionu, a to za zvýhodněnou cenu za test (1100 Kč). I proto jedna vstupenka za symbolickou 1 Kč. "Pokud máte možnost vlastního PCR testu, zajistit si ho tímto způsobem můžete. Je však nutné, abyste si donesli výsledek testu s sebou. Pokud někdo přijde s platnou vstupenkou, ale bez výsledku testu, nebude na stadion puštěn," upozorňuje diváky Adam Soukup, marketingový manažer Rytířů.

Diváci, kteří se na stadion dostanou, musí sledovat utkání výhradně z vyznačených míst (ke vstupence není přiděleno konkrétní sedadlo), která podléhají pravidlům sezení ob řadu a ob sedadlo. Každý divák, i když bude otestovaný, musí po celou dobu utkání mít nasazený respirátor třídy FFP2 nebo vyšší. Na stadionu budou otevřeny toalety s vlastním vchodem pro každý sektor, ale na stadionu není možné konzumovat nápoje a občerstvení.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva brankář Jihlavy Maxim Žukov, Jaromír Jágr z Kladna a Peter Lichanec z Jihlavy.

"Vážíme si všech našich příznivců a moc děkujeme za možnost, díky které se dostane alespoň 250 diváků na rozhodující finále. Děkuji také těm, kteří budou zápas sledovat v autokině, ale i těm, kteří s námi budou u televizních obrazovek," uvádí na internetových stránkách Rytířů hrající majitel klubu Jaromír Jágr.

Zpráva o možnosti využít podpory fanoušků vyvolala na sociálních sítích bouřlivé reakce. Řada fanoušků se zlobí, že Kladno získalo pro rozhodující bitvu obrovskou výhodu. Majitel Rytířů Jaromír Jágr se snažil i na Facebooku vše vysvětlit a klidnil situaci.

"Fanoušci Jihlavy a Kladna: je mi smutno, když vidím, kolik zla a nenávisti zplodí jeden zas....ý článek. Copak jsme se my lidi dočista zbláznili? Ano fandi, ale nebuď fanatik. I fandění musí mít pravidla, úctu a respekt k druhým. Pořád je to jen sport, hokej. ... jen hokej. A to píši já, který mu obětoval celý život," napsal příznivcům.

Šlágr očima Chance
Hokejisté Kladna jsou na domácím ledě v rozhodující bitvě o extraligu favority. Na výhru Rytířů se sází v kurzu 1,65. „V sérii zatím vyhrávají jen hosté, tentokrát to ale platit nebude. Kladno je podle bookies Chance favoritem. Na to, že zápas nebude mít vítěze po šedesáti minutách je kurz 4,6 a na to, že vyhraje Jihlava lze sázet v kurzu 4,36," tvrdí tisková mluvčí Chance Markéta Světlíková. „Zajímavé je to s tipy na počet branek v utkání. Početná je skupina, co věří, že padne méně než 5,5 gólu (1,69), ale dost tipérů dalo na tiket to, že padnou více než čtyři branky (1.52)."

Rozhodující finále Chance ligy se hraje ve čtvrtek od 17:00.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: