Hlavní obsah

Balaštík touží proti Pardubicím oživit mistrovské vzpomínky

ZLÍN

Před startem čtvrtfinálové série s Pardubicemi zavzpomínal na rok 2004, kdy zlínští hokejisté oslavili dosud jediný mistrovský titul. Pro kapitána valašského celku Jaroslava Balaštíka to byl nezapomenutelný zážitek.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Brankář Jakub Sedláček (vlevo) a Jaroslav Balaštík ze Zlína

Článek

„Samozřejmě bych si přál prožít ještě jednou něco podobného. Je mi jednatřicet roků a uvědomuju si, že čas rychle běží a z hokejové kariéry mi nemilosrdně ukrajuje. Proto beru letošní play off jako obrovskou výzvu dosáhnout zase nějakého úspěchu. Udělám pro něj naprosté maximum. Byl bych strašně zklamaný, kdybychom stejně jako v předchozích dvou sezónách neprošli ve vyřazovacích bojích přes úvodní kolo,“ připustil autor 22 gólů v základní části extraligy.

Balaštík si ovšem uvědomuje, že přejít přes Pardubice nebude vůbec snadné. „Vždyť obhajují titul, k němuž loni dokráčeli dvanácti výhrami v řadě. Čekám nesmírně vyrovnanou sérii. Nastoupí proti sobě čtvrtý a pátý tým tabulky a v základní části vyhrála obě mužstva po dvou utkáních. Snad teď budeme mít navrch my,“ věří útočník.

Na Pardubice má docela příjemné vzpomínky. „Když jsem v roce 1999 poprvé naskočil ve zlínském dresu do play off, podařilo se nám je vyřadit v nejkratším možném čase. A před několika týdny jsem tam vstřelil 250. extraligový gól, díky němuž jsem se stal členem Klubu kanonýrů,“ připomněl Balaštík.

Rok po zisku titulu ovšem Zlíňané naopak hladce podlehli Pardubicím ve finále extraligy. „To ale v kabině teď vůbec neřešíme. Nás pamětníků je v ní už jen pár, mladé kluky to netíží.“

Balaštík dobře ví, že sérii s Východočechy mohou rozhodnout přesilovky. „Celá naše první pětka se jim na trénincích hodně věnuje a bavíme se o nich často i v kabině. Připravili jsme si nějaké nové varianty,“ usmívá se tajemně.

Plně důvěřuje svým brankářům Dubovi a Sedláčkovi. „Mohou být rozhodujícím jazýčkem na vahách. Také pardubičtí gólmani Růžička se Svobodou jsou ovšem kvalitní. Kéž by se těch našich drželo víc štěstíčka,“ přeje si Balaštík, na jehož tvářích i bradě je znát, že se už pár dní neholil. „Tak to v play off praktikujeme vždycky. Mladší kluci si navíc vousy obarvili, někteří vypadají docela zajímavě,“ prozradil.

Reklama

Související témata: