Hlavní obsah

Budějovice byly v druhém zápase hladové a pomstily se kanonádou

ČESKÉ BUDĚJOVICE

První čtvrtfinálový duel doma ztratili, o den později však nachystali Vítkovicím pětigólovou pomstu. Kanonáda hokejistů budějovického Mountfieldu přišla ve dvou sledech, aniž by sami inkasovali. Před třemi zápasy na ostravském ledě tak dokázali srovnat stav série, jejíž další díl se odehraje v pondělí.

Foto: David Veis, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic se radují z vítězství nad Vítkovicemi ve druhém zápase čtvrtfinále play-off.

Článek

Jihočeský celek uklidnily dva góly v rozpětí 76 vteřin prostředního dějství, v poslední části pečetil výhru třemi brankami za 130 sekund. „Věděli jsme, jak je to utkánÍ z našeho pohledu důležité. Prohrávat totiž 0:2 na zápasy a jet do Vítkovic, to bychom už byli asi mnohými odepsaní," usoudil budějovický trenér František Výborný.

"Od začátku jsme byli hodně aktivní. Hned v úvodní třetině tam zase zněla tyčka a moc pomohlo, že jsme vedení získané v přesilovce dokázali rychle potvrdit,“ těšilo kapitána domácích Františka Ptáčka, jenž se povedenou dělovkou postaral o gól pojišťující budějovické vedení.

„Těmi slepenými trefami z hráčů spadlo takové břímě důležitosti play off. Pak už hráli v daleko větším klidu, nedopřáli soupeři moc útočného prostoru a po dalších gólech v rychlém sledu bylo hotovo,“ povšimnul si domácí trenér František Výborný.

Převahu jeho týmu dokládá i poměr střel 49:21, gólman Kovář neměl složitou cestu k čistému kontu. „Bylo to ale zase o prvním gólu. Tentokrát jsme ho bohužel dostali my a zůstali po něm jako opaření. Budějovice převzaly režii a už jsme je moc neohrozili,“ uznal vítkovický útočník Viktor Ujčík.

„Soupeř byl lepší od prvního střídání, šel za tím vítězstvím hodně hladově. Od poloviny zápasu domácí dominovali, náš herní se mi zdál dost špatný,“ přiznal i trenér hostů Mojmír Trličík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.