Hlavní obsah

Budějovice porazily Slavii i podruhé, Sparta znovu zdolala Zlín

PRAHA

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli i druhé utkání čtvrtfinále play-off nad pražskou Slavií a ujali se vedení v sérii hrané na čtyři zápasy 2:0. Úspěšná byla v neděli i Sparta, která porazila Hamé Zlín 3:2. Všechny branky padly až v poslední třetině. Také obhájce titulu vede v sérii 2:0 na utkání.

Článek

České Budějovice měly bleskový start a ve třetí minutě vedly už 2:0. Nejprve akci Květoně zakončil Milan Gulaš a o půlminutu později zvýšil po další přímočaré akci Milan Toman. V pohodě hrající domácí odskočili na rozdíl tří branek na konci 15. minuty, kdy střelec vítězné sobotní branky Petr Sailer vyzval ke skórování Jiřího Šimánka.

Definitivně bylo o vítězi rozhodnuto ve 23. minutě. Po akci Jindřicha Kotrly se puk odrazil za záda od Tomáše Mertla a gól byl po konzultaci s videorozhodčím uznán. Korigovat výsledek se Slavii povedlo ve 28. minutě, Marek Tomica dorazil za záda Turka střelu Vašíčka. Jakékoliv drama odmítl Michal Hudec, který v 51. minutě upravil v oslabení na konečných 5:1. Další zápas se hraje ve středu v Praze.

Druhé zápasy čtvrtfinále play-off:
Sparta Praha - Hamé Zlín (stav série 2:0)
REFERÁTSparta i podruhé využila domácí prostředí a porazila Zlín
HRÁČISparťany mrzel jen zbytečně zkomplikovaný závěr
Mountfield Č. Budějovice - Slavia Praha (stav série 2:0)
REFERÁTČeskobudějovičtí vyhráli i podruhé, Slavii porazili 5:1
HRÁČIToman: Vyhrát vysoko nebo na nájezdy znamená pořád jen bod

Druhý zápas zvládla znovu i Sparta, která porazila Hamé Zlín 3:2. Hosté i ve druhém zápase dlouho hledali recept na mladého brankáře Sparty Tomáše Dubu, který dostal gól v sérii až po více než 115 minutách.

Utkání rozhodly stejně jako v sobotu přesilovky, v nichž domácí vstřelili dvě branky. Dvě třetiny diváci viděli jen tvrdou hru s množstvím osobních soubojů. Góly začaly padat až ve třetím dějství. Nejprve František Ptáček propálil od modré čáry Murína, pak dorážkou uspěl Tomáš Netík a zkázu Zlína dovršil další přesilovkovou trefou Jan Hlaváč. Ten tečoval střelu Ondřeje Kratěny.

Zlín snížil v 56. minutě, kdy si vyjel zpoza branky bývalý hráč Sparty Pavel Kašpařík a zavěsil. V poslední minutě potrestal zbytečné vyloučení Černoška Martin Lučka, jehož nahození skončilo až za zády Duby. Více už Hamé nestihlo a série bude ve středu ve Zlíně pokračovat za stavu 2:0 pro Spartu.

Mountfield Č. Budějovice - Slavia Praha 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Gulaš (Květoň), 3. Toman (Brabenec), 15. Šimánek (Sailer), 23. Mertl (Kotrla), 51. Hudec (Brabenec) - 28. Tomica (Vašíček). Stav série 2:0.
Sparta Praha - Hamé Zlín 3:2 (0:0, 0:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 41. Ptáček (Hlaváč), 46. Netík (Ton), 52. Hlaváč (Kratěna) - 56. Kašpařík (Vosátko), 60. Lučka (Kovář). Stav série 2:0.

Reklama