Hlavní obsah

České Budějovice chtějí v extralize do finále

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Postoupit na čtvrtý pokus do finále chtějí v nadcházející sezóně hokejisté Českých Budějovic, které čeká i start v nově vzniklé Lize mistrů. Mountfield začíná se slovenským koučem Ernestem Bokrošem éru po trenéru Josefu Jandačovi, který dovedl v roce 2005 Jihočechy hned po sestupu zpět do extraligy a potom třikrát za sebou do semifinále nejvyšší soutěže.

Článek

"Klub je ekonomicky i hráčsky připravený, aby dosáhl na stanovené cíle, kterými zůstává finále extraligy a také co nejlepší výsledky v nové Lize mistrů," řekl na čtvrteční tiskové konferenci předseda představenstva klubu Zdeněk Blažek. Mountfield vstupuje do sezóny s navýšeným rozpočtem mezi 120 a 130 milióny korun.

České Budějovice v uplynulé sezóně ovládly základní část a v play-off povedenou sezónu dotáhly k bronzu. Nyní chtějí výš. Bude to už bez Jandače, který se stal asistentem trenéra české reprezentace Vladimíra Růžičky. Novému kouči Bokrošovi mají pomoci k naplnění cílů nové posily - útočníci Radek Duda z Basileje, Ivan Huml z Mory a obránce Lukáš Poživil z Litvínova.

Dvojku bude Turkovi dělat Kovář

"Duda a Huml jsou vynikající hráči, které jsme hodně chtěli. Očekáváme, že zvýší důraz v útočném pásmu, který nám v minulé sezóně v koncovce play-off chyběl," prohlásil generální manažer Jaromír Látal. "Poživil je litvínovský odchovanec a měl by přinést aktivní hru dopředu."

Krýt záda brankáři Romanu Turkovi bude po návratu z juniorské OHL z týmu Windsor Spitfires nově Jakub Kovář. Gólman Jan Chábera totiž odešel do Mladé Boleslavi, ofenzivu opustili Viktor Hübl (Litvínov), Kamil Brabenec (Kometa Brno) a defenzivu Filip Novák (Dinamo Riga). "Chtěl bych poděkovat odcházejícím hráčům za to, co pro klub odvedli," řekl Látal.

Bokroš nebude mít lehkou práci

Kouč Bokroš nebude mít úlohu po Jandačovi lehkou, už při jeho příchodu byly slyšet z řad některých fanoušků negativní reakce. Navíc ostatní týmy také hodně posilovaly. "Konkurence v extralize vzrostla, vrátilo se hodně kvalitních hráčů. Silná už je desítka klubů, soutěž stoupne na kvalitě a bude i větší konkurence mezi kluby. Máme ale rád velké cíle, my s hráči i vedením pro jejich splnění uděláme maximum a o finále zabojujeme," podotkl Bokroš.

Kapitánem týmu zůstal Petr Sailer, jeho asistenty jsou Ondřej Veselý a Duda. "Vybral jsem si je sám. Musí to být hráči, kteří komunikují a dokážou mužstvu pomoci, když se nedaří," navázal Bokroš. Nějakého extempore od kontroverzního Dudy se nebojí. "Radek má nějakou minulost, ale ta mě nezajímá, já se starám o budoucnost. Nemám problém řešit, jestli něco nastane. Já jsem také spíše impulzivnější," doplnil slovenský kouč.

Reklama

Související témata: