Hlavní obsah

Č.Budějovice - Liberec 1:0České Budějovice zdolaly díky Melicharově trefě Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Melichar 1 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic zdolali v utkání 26. kola extraligy Liberec 1:0 v prodloužení, když jediný gól utkání vstřelil v čase 63:42 obránce Josef Melichar. Gólman Roman Turek udržel poprvé v této sezoně čisté konto. Po týden staré porážce se Zlínem se mohl z první domácí výhry radovat nový trenér Mountfieldu František Výborný.

Článek

Oba týmy představily testované posily. V dresu Jihočechů se poprvé objevil bek Tůma, který přišel na měsíční hostování z Litvínova. Na stejnou dobu získali Bílí Tygři z Tappary Tampere finského zadáka Malkamäkiho.

Domácí byli v úvodu aktivnější, ale Gulaš ve druhé minutě velkou příležitost nevyužil. Pak hráli hosté dvakrát za sebou v oslabení, přesto unikl do sóla Podkonický, ale Turka nepřekonal. Následoval festival nevyužitých šancí Jihočechů. Na Leinonena nevyzráli Šimánek se Sailerem, potom Hřebejk netrefil ze čtyř metrů odrytou brankou. Květoň se probil mezi dvěma beky až před brankoviště, ani on však Leinonena neprostřelil.

V 13. minutě Šimánek přihrál najíždějícímu Melichárkovi, kterého fauloval Jareš, ale nařízené trestné střílení Gulaš neproměnil. Po několika hluchých minutách se osmělili Liberečtí a znovu se zaskvěl gólman Turek, který zastavil Klimentovo sólo. Na druhé straně Květoň neuspěl bekhendovým pokusem a v závěru třetiny ještě domácí promarnili dvě přesilovky při trestech Dernera a Kašpaříka.

V úvodu druhého dějství najížděl z levého křídla hostující Klimenta, ale znovu ztroskotal na českobudějovickém gólmanovi. Bezchybný byl také Leinonen, jenž zlikvidoval dorážku Veselého i teč Vaka. V polovině utkání vyslal nebezpečnou střelu z dálky Květoň, k odraženému puku se ještě dostal Gulaš, ale skóre se stále neměnilo. Ve 34. minutě došlo za libereckou branou ke kuriózní situaci, kdy po vzájemné kolizi zůstali na ledě ležet domácí útočník Mikeska a rozhodčí Jebavý, jenž se po ošetření vrátil na plochu až ve třetí dvacetiminutovce. Bezbrankový stav poté nezměnil střelou z otočky ani Gřegořek.

Závěrečnou třetinu otevřel střeleckým pokusem Veselý, pak znovu pálil agilní Veselý. Následně se zblízka netrefil Šimánek, po něm ani Kotrla. Pozornost málo zaměstnaného Turka poté střelou švihem prověřil liberecký Bartovič. Během vyloučení Plodka se domácí zmohli na jedinou nebezpečnou střelu. Leinonen poté vychytal Veselého, jeho protějšek Turek si poradil s pokusem Čakajíka. Dvě minuty před sirénou se v těsné blízkosti liberecké klece neprosadil Mertl a sedm vteřin před vypršení základní hrací doby se zařadil mezi neúspěšné střelce také hostující kapitál Kašpařík.

V nastaveném čase měli rozhodnutí na svých holích nejprve domácí Ptáček a hned z protiútoku Klimenta. Po obléhání liberecké svatyně proklouzl kotouč do prostoru mezi kruhy k Melicharovi a ten nápřahem získal premiérový bod pro Jihočechy.

HC Mountfield - Bílí Tygři Liberec 1:0 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branka a nahrávky: 64. Melichar (Mikeska, Sailer). Rozhodčí: Hribik, Jebavý - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4626.
České Budějovice: Turek - Ptáček, S. Hudec, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar, Tůma - Mertl, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Kotrla, Micka, Hřebejk. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Liberec: Leinonen - DeSantis, Hunkes, Jareš, Derner, Holub, Malkamäki, Čakajík, od 21. navíc Rýgl - Bartovič, Kašpařík, Dušek - Blatný, Podkonický, Špaček - Klimenta, Víšek, Plodek - Bárta, Urban, Jech. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: