Hlavní obsah

Chci dát šanci mladým hráčům, říká liberecký kouč Kalous

LIBEREC

Do své třetí sezóny v roli hlavního kouče hokejistů Liberce vstupuje trenér Jiří Kalous. V extralize ale působí nepřetržitě už od roku 2000, kdy začínal coby asistent v pražské Slavii. V nejvyšší soutěži tak patří k nejzkušenějším mužům na střídačkách. Od počátku tohoto týdne už vede letní přípravu Bílých Tygrů. „A těším se na další práci, v níž bych chtěl dát šanci mladým hráčům,“ říká Kalous v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Liberce Jiří Kalous.

Článek

Co říkáte na odchody útočníků Andreje Podkonického, Miloslava Hořavy a Zdeňka Ondřeje, či případné loučení obránce Jiřího Hunkese?

Tak předně podotýkám, že se s nimi výborně spolupracovalo. Samozřejmě každý hráčský odchod svým způsobem mrzí. Ale situace je taková, jaká je a jako trenér se se změnami v kádru musím smířit a vyrovnat. Hunkes ještě není vyřešený, je v jednání, ale momentálně s námi netrénuje. Uvidíme, jak to s ním dopadne.

Kam mají nyní už bývalí liberečtí hráči namířeno?

To je věc hráčů, agentů, nabídky a poptávky. Určitě budu jejich další osudy sledovat.

Jak to vypadá s kapitánem Petrem Nedvědem?

To nechci komentovat, ale věřím, že bude pokračovat dál v Liberci.

Chystáte doplnění a posílení kádru?

Vrátili se nám mladí kluci z Ameriky. Chceme dát i šanci některým juniorům, aby se poprali o místo. Velké posily v letošní sezóně neočekáváme. Samozřejmě dveře jsou dál otevřené. Nějaká zajímavá jména probíráme, ale především se hodláme ubírat cestou zabudování hráčů, kteří v klubu vyrůstají.

Jak se díváte na nominaci obránce Davida Šticha a útočníka Lukáše Vantucha do reprezentace pro úvodní část přípravy na mistrovství světa?

Pro oba mladé hráče to je úžasná motivace. Do klubu se vrátili natěšení a věřím, že první reprezentační zkušenost je pro ně vynikajícím impulsem.

Co začátek letní přípravy?

Probíhá standardně. Hned jsme vlétli do tréninků, které jsou už ostřejší. Naběhli jsme na režim, jaký jsme chtěli. Z osmdesáti procent máme už domluvené i přípravné zápasy. Na led bychom měli vyjet 18. července.

Reklama

Související témata: