Hlavní obsah

Diváky o Vánocích hokej baví víc

PRAHA

Extraligový hokej o vánočních svátcích táhne. Při nedělním 35. kole bylo vyprodáno v Liberci, Budějovicích i Pardubicích, veliký divácký zájem byl i v pražské O2 Areně, kam přišlo téměř devět tisíc lidí na souboj Slavie s vedoucím Litvínovem.

Foto: PRÁVO/Blanka Kovandová

Fanoušci Zlína - ilustrační foto

Článek

Větší návštěvu měl mistr v této sezóně pouze v září na derby. „Návštěvnosti prospěl začátek už v 15 hodin,“ uvedl marketingový manažer Slavie Jan Kratochvíl. „I naši fanoušci si ten čas pochvalovali, mohli cestu na hokej spojit s výletem do Prahy,“ mínil litvínovský trenér Petr Rosol. Ze severu Čech vyrazila do metropole asi tisícovka fanoušků, řada z nich se ale dostala do hlediště až během zápasu, neboť u vstupů se tvořily fronty. „Šlo o největší nápor na pokladny, jaký jsme kdy v den zápasu na extraligu zaznamenali,“ připustil Kratochvíl.

Na odpolední termín sází i Liberec, který v neděli hostí Znojmo od 14 h a předprodej vstupenek naznačuje, že by mohlo být plno. „V rozpětí dvanácti dnů musíme stihnout šest ligových utkání. Zaplněná hlediště jsou argumentem, proč se kolem Vánoc drží takhle nahuštěný program,“ říká útočník Sparty Tomáš Netík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.