Hlavní obsah

Dopita: zápas rozhodly naše rychlé vedoucí góly

KLADNO

Do prvního zápasu předkola play-off v Kladně vstoupil Jiří Dopita s "céčkem" na prsou, protože dosavadní kapitán Radim Bičánek je na listině zraněných. Znojemský útočník byl na ledě tradičně k nepřehlédnutí a přihrál na druhou branku svého týmu. Po zápase si pochvaloval dobrou defenzivní práci týmu při kladenských přesilovkách a vedoucí znojemské branky.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jiří Dopita v objetí spoluhráčů.

Článek

Jak moc vám k vítězství pomohl ten rychlý úvodní gól po 82 vteřinách?

Vždycky když dáte úvodní gól, tak to mužstvo uklidní. Navíc jsme šli znova do vedení i po té vyrovnávací brance. Kladno se pak muselo nutit do útočení, ale my jsme dobře bránili, takže to bylo pro nás jednodušší.

Poslední zápasy jste dohrávali jako by šlo v podstatě už o play-off, takže to pro vás asi nebyla velká změna...

Ten zápas byl určitě podobný jako předchozí utkání s Litvínovem a Karlovými Vary. Ale samozřejmě play-off je něco jiného, hraje se  od nuly... Jsme rádi, že to vyšlo, a že vedeme 1:0 na zápasy.

Tři poslední zápasy venku jste vyhráli. Plyne z toho, že se vám daří víc na cizích stadiónech?

Spíš je to tak, že ta domácí mužstva se musí přece jen tlačit víc do útoku. Navíc když jsme skórovali takhle brzy, tak to museli domácí víc otevřít. Pak je pro nás ta hra samozřejmě jednodušší.

Hodně důležité bylo bully pár vteřin před koncem proti Pavlu Paterovi... Jak jsi tu situaci viděl?

Každé bully  je důležité, zvláště když oni hráli power play. Naštěstí se to podařilo vyhodit.

Poté se ti podařilo odstavit kladenského obránce Ševce, který se pak hodně vztekal...

Já vůbec nevím, proč se rozčiloval... To měli rozhodčí pískat ještě o pár vteřin dřív, vždyť mi tam visel na krku. Já jsem to jenom dohrál a uklouzl sám. Tam nebylo co řešit, chtěl jsem jenom podržet puk za bránou, což se nám podařilo.

Zbývalo šest vteřin do konce zápasu... Strachovali jste se ještě o výsledek?

My jsme tady v základní části taky necelé tři minuty před koncem vedli a ještě bylo za chviličku vyrovnáno, když se trefil Martin Procházka. Takže jsme si dávali pozor, šest vteřin je v hokeji ještě docela hodně.

Ubránili jste kladenské přesilovky, byl to rozhodující moment zápasu?

Určitě, Kladno celou dobu z přesilovek těžilo. Proto jsme se snažili být co nejméně vylučovaní a na ty jejich přesilovky jsme se připravovali. Naštěstí to vyšlo, nedali nám ani gól. Kladno je na přesilovkách hodně silné, ale když se hraje pět na pět, tak je ta hra vyrovnaná.

Jak jste se vůbec snažili připravit na jejich přesilové hry?

Tak jednak jsme s nima čtyřikrát hráli v základní části. A samozřejmě jsme se dívali na video a něco si kreslili. Oni mají sehraných spoustu variant a všech těch jejich pět hráčů je velice šikovných, takže se to těžko brání.

Roman Čechmánek vychytal vítězství ve Varech, budete si volat?

Uvidíme, zatím se musíme soustředit na sebe. Počkáme si, jak ta série skončí.

Reklama

Související témata: