Hlavní obsah

Gólman Murín podržel Zlín

ZLÍN

Zatím nejlepší výkon sezóny na domácím ledě přinesl zlínským hokejistům v souboji s vedoucím celkem tabulky vítězství. Už po dvou třetinách utkání 15. kola hokejové extraligy si nad Pardubicemi vypracovali uklidňující čtyřbrankový náskok.

Článek

Postarali se o něj nejdříve všudypřítomný Balaštík pohotovou dorážkou před pardubickou brankou, pak dvakrát za sebou Jenáček po překrásném sólu Barinky a nezištné Zubíčkově nahrávce a těsně před druhou sirénou ještě Okál, jenž definitivně rozhodl o výsledku.

Na vysokém vedení domácích měl ovšem lví podíl nejlepší muž zápasu brankář Murín, který nejenže zlikvidoval nájezd Petra Sýkory, ale později několik dalších gólových šancí hráčů Pardubic. Těm tentokrát chyběli Svoboda, Blažek a Michal Sýkora a na jejich jistotě to bylo znát. Přesto v závěru zmírnili svou porážku Lubinovým gólem z přesilovky, který dal výsledku konečnou podobu.

Jaroslav Stuchlík, asistent trenéra Zlína: "Soupeř byl silný, a tak jsme proti němu hráli s náležitým respektem. To se vyplatilo. Podržel nás vynikající brankář Murín. Moc jsme chtěli vyhrát, víc než soupeř, a to nám přineslo body."

Jiří Seidl, asistent trenéra Pardubic: "Zápas se zlomil ve druhé třetině, kdy jsme doplatili na naši nedůraznost a střeleckou neschopnost. Dostali jsme tři góly a bylo rozhodnuto."

Zlín vs. Pardubice 4:1
Branky: 24. a 36. Jenáček, 10. Balaštík a 38. Okál - 54. Lubina, rozhodčí Mikula, vyloučení 10:8, navíc Divíšek (P) na 5 min.do konce utkání, využití 0:1, 6311 diváků, třetiny 1:0, 3:0, 0:1.

Reklama

Související témata: