Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 4:3Gřegořek rozhodl v prodloužení o výhře Karlových Varů nad Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Mikeska 1 : 0
0. Jaškin 1 : 1
0. Kumstát 2 : 1
0. Pech 3 : 1
0. Dresler 3 : 2
0. Vondrka 3 : 3
0. Gřegořek 4 : 3

KARLOVY VARY

Hokejisté posledních Karlových Varů po čtyřech zápasech bez bodu ve 41. kole extraligy zabrali a porazili pražskou Slavii 4:3 v prodloužení. V čase 62:21 rozhodl v přesilovce Petr Gřegořek. Energie sahala v zápasech po třech bodech, ale 90 sekund před koncem třetí třetiny vynutil nastavení Michal Vondrka. Karlovy Vary i přes výhru ztrácejí na třináctou Mladou Boleslav už pět bodů.

Článek

Jako první zahrozili domácí Kotrla se Sýkorou, ale slávistický gólman Furch se však překvapit nenechal. V sedmé minutě na Furcha nevyzrál ani Dej. Hosté odpovídali rychlými výpady do často rozhozené karlovarské obrany.

Po srážce Kotrly s rozhodčím Smitkou ujeli v deváté minutě do přečíslení Roth s Jaškinem a postarali se o úvodní branku. Po Rothově střele se puk odrazil před zcela volného Jaškina, který oslavil svou první trefu v této extraligové sezoně. Po obdržené brance Energie zvýšila své úsilí a výsledkem byla vyrovnávací branka. V 19. minutě při hře čtyř proti čtyřem tečoval úspěšně Dejovu střelu Mikeska.

Svižný hokej pokračoval i ve druhé třetině. Krušné chvíle nastaly pro karlovarské hráče v rozmezí 23. až 25. minuty. Po vyloučení Skuhravého byl následně za vyhození kotouče poslán za katr Kotrla a Slavia hrála 18 vteřin v pěti proti třem.

V čase 23:11 při pokračující přesilovce hostí pěti proti čtyřem navíc zalehl puk v domácím brankovišti Gründling, ale nařízené trestné střílení neproměnil Pospíšil. Slávisté ale nakonec přesilovku využili a v 25. minutě jim vrátil vedení také prvním gólem v sezoně obránce Dresler.

Stav srovnal rovněž v početní převaze ve 28. minutě svou 22. trefou v sezoně kanonýr Kumstát. Když pak Salfický pokryl Kůrkovu teč, otočil stav v 35. minutě po nezištnou přihrávce Skladaného Pech. Na přelomu druhé a třetí třetiny se Slavia ubránila při čtyřminutovém trestu Jelínka a v 45. minutě málem vyrovnal Roth, který trefil tyč.

Vedení domácí do konce třetí třetiny neuhájili, když v čase 58:30 tečoval Kadlecovo nahození za záda Salfického Vondrka. Po Kůrkově vyloučení za sekání ale v nastavení rozhodl v přesilovce čtyř proti třem obránce Gřegořek.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:3 v prodl. (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Mikeska (Lučka, Dej), 28. Kumstát (Zaťovič, Pech), 35. Pech (Skladaný), 63. Gřegořek (Pech, Zaťovič) - 9. Jaškin (Roth, T. Hertl), 25. Dresler (V. Růžička ml., Kůrka), 59. Vondrka (Kadlec, Alinč). Rozhodčí: Smitka, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. Diváci: 2643.
Karlovy Vary: Salfický - Gründling, Gulaši, Gřegořek, Schusser, Lučka, Mocek, Prošek, M. Rohan - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Sýkora, Kotrla - Dej, Mikeska, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.
Slavia: Furch - Kadlec, J. Krejčík, Krejčí, Kolařík, Dresler, Šulc, Roth - Pospíšil, Alinč, Vondrka - Kůrka, V. Růžička ml., Sklenář - Jaškin, T. Hertl, Krenželok - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Žejdl. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Čelanský.

Reklama

Související témata: