Hlavní obsah

Hlinka s Hlaváčem budou hrát za Spartu. Ale jen do konce října

PRAHA

Hokejová Sparta se může radovat. Dva zkušení útočníci jí vypomohou v úvodu nadcházejícího ročníku extraligy. V září a v říjnu za klub z pražských Holešovic budou hrát Jaroslav Hlinka a Jan Hlaváč. Poté zamíří do švédského Linköpingu, kde mají podepsané kontrakty. Ale kvůli daňovému zvýhodnění odejdou až koncem října.

Foto: hcsparta.cz

Jaroslav Hlinka

Článek

„Máme v našem kádru dlouhodobě zraněné útočníky Jakuba Koreise s Yorickem Treillem, ke kterým se navíc přidal během letní přípravy i Tomáš Kůrka. V začátku této sezóny nás navíc čeká hodně zápasů ve dvou dlouhodobých turnajích a potřebujeme mít dostatečně široký kádr. Jaroslav Hlinka s Janem Hlaváčem nám pomohou sestavu vhodně pro začátek extraligové soutěže rozšířit,“ uvedl na klubovém webu Petr Bříza, generální manažer Sparty.

Jan Hlaváč.foto: ČTK/René Volfík

Trenéři Holaň s Volkem ale nebudou moci využít tuto útočnou dvojici v European Trophy. „Využití hráčů při těchto zápasech bylo při jednáních s Linköpingem největším problémem. Švédský klub totiž bude soutěž rovněž hrát a navíc se utkáme ve vzájemném zápase,“ sdělil Bříza. Během této soutěže budou čeští hráči k dispozici švédskému mužstvu. Proti Spartě ale nenastoupí. „Naopak sparťanským fanouškům se představí během zápasů Tipsport Cupu,“ dodal Bříza.

Reklama

Související témata: