Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 5:1Hokejisté Pardubic přehráli trápící se Liberec a jsou druzí

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic zvítězili v 43. kole extraligy nad trápícím se Libercem 5:1 a posunuli se na druhé místo před Zlín. Bílí Tygři prohráli už desátý z posledních jedenácti zápasů a klesli na jedenácté místo. Severočeši inkasovali za čtyři duely celkem 22 branek.

Článek

Přitom Liberec začal v ČEZ Aréně aktivně a svým důrazem si v úvodních minutách vytvořili územní převahu. V šesté minutě se ujal i vedení, když pardubický obránce MacKenzie ztratil za Haškovou brankou kotouč, který poslal před branku Ondřej a Blatný zblízka nedal zkušenému pardubickému gólmanovi šanci. Eaton potom přidal, byl aktivnější, ale nedokázal se prosadit ani ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách.

Také úvod druhé třetiny patřil Liberci, který svou důraznou hrou zaměstnával nepříliš jistou domácí obranu. Zatímco v první části nebylo moc gólových šancí k vidění, v druhé bylo před oběma brankami rušněji. Ve 27. minutě musel Hašek řešit akci Podkonického a o dvě minuty později se před Pince prodíral Pineault, ale ani on skóre nezměnil.

Ve 33. minutě fauloval za brankou Nedvěd Haška a domácí hráči svého gólmana pomstili. Po minutě početní výhody připravil hosty o vedení Starý, který zakončil kombinaci svých spoluhráčů z útoku Koláře s Koukalem. Za dvě minuty se rozjel do libereckého obranného pásma Sýkora, kterého zastavil faulem Rýgl a sudí nařídili trestné střílení. K němu se proti Sýkorovi postavil do branky Leinonen, ale pardubický kanonýr si s ním hravě poradil. Do branky hostů se hned zase vrátil Pinc.

Hosté se ale nevzdávali, a přestože domácí měli viditelně navrch, museli se strachovat o hubený náskok. Ve 41. minutě se hosté dostali k půlminutové dvojnásobné početní výhodě, ale domácí se ubránili. Potom při Sýkorově vyloučení předvedl Hašek tři bravurní zákroky proti střelám libereckých hráčů.

Severočeši více otevřeli hru a to se domácím hodilo. V 51. minutě zakončil rychlý protiútok Pineault a domácí vedli o dva góly. O minutu později další rychlý kontr přinesl čtvrtý gól do Pincovy sítě, o který se postaral po spolupráci se Semorádem a Kousalem Cetkovský. Domácí tak dostali utkání definitivně pod kontrolu a v 57. minutě korunovali svůj tlak gólem Semoráda.

HC Eaton Pardubice - Bílí Tygři Liberec 5:1 (0:1, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 34. Starý (Koukal, Kolář I), 35. P. Sýkora z trestného střílení, 51. Pineault (Somík, Kolář II), 52. Cetkovský (Semorád, Kousal), 57. Semorád (Pineault, Zohorna) - 6. Blatný (Ondřej). Rozhodčí: Husička, Hribik - Vengřín, Poruba. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 9126.
Pardubice: Hašek - Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, MacKenzie - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Špirko, Somík - P. Sýkora, Cetkovský, Pivko - Zohorna, Kousal, Semorád. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Liberec: Pinc (35. pouze na trestné střílení Leinonen) - Jareš, Derner, Čakajík, Malkamäki, Moravec, Rýgl, Holub - Bartovič, Nedvěd, Matějovský - Vantuch, Kašpařík, Podkonický - Špaček, Plodek, Víšek - Ondřej, Blatný, Dušek. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: