Hlavní obsah

Hokejisté si prohlédli stavbu nové karlovarské multifunkční haly

KARLOVY VARY

Hokejisté karlovarského extraligového klubu HC Energie si ve čtvrtek prohlédli stavbu víceúčelové haly, která by se za dva roky měla stát i jejich útočištěm. V současné době je už tréninková hala pod střechou a příští týden se začne i se zastřešením hlavní haly. Novinářům to ve čtvrtek řekl výkonný ředitel haly Milan Bártl.

Článek

"Velká aréna má už hotový železobetonový skelet, ocelová konstrukce střechy je z 90 procent hotová a v pátek se začne pokládat zastřešení. V současné době také probíhá vyzdívání pláště a nosných příček," popsal Bártl. Zhruba se už na stavbě, která má stát více než jednu miliardu korun, prostavělo asi 250 miliónů.

Proti původnímu projektu, který vznikal v roce 2000, se při stavbě uplatnilo několik změn. Lepší zázemí tak budou mít například novináři, modernější bude i vybavení informačními technologiemi. "Hala bude odpovídat roku 2007," konstatoval Bártl.

Hala také bude kompletně připravena, aby mohla sloužit jako kino. Předběžně se počítá s tím, že by mohla sloužit i pro zahajovací nebo závěrečný večer karlovarského Mezinárodního filmového festivalu.

Podle asistenta trenéra hokejového klubu Václava Baďoučka je rozdíl mezi současným zimním stadiónem a novou halou nesrovnatelný. "Zázemí pro diváky je v současné hale katastrofální. Nová hala bude nabízet celý komfort. Pro hráče bude nabízet vše, co klub potřebuje," uvedl Baďouček.

Část zastupitelstva projekt kritizuje 

Kapacitu 6000 diváků přitom nepovažuje za přemrštěnou. "Věřím, že do haly budou jezdit i lidé z okolí, kteří zatím nejezdili i kvůli tomu, že mnohdy přijeli a ani se dovnitř dnešní haly nevešli," dodal Baďouček.

Multifunkční halu vybuduje sdružení stavebních firem Syner, Baustav a Metrostav. Je největší investicí města v jeho novodobé historii. Stavba má v Karlových Varech také řadu odpůrců. Opozice v zastupitelstvu ji označila za megalomanský projekt a trvale akci kritizuje.

Za sporné losování v tendru na tuto zakázku udělil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže městu pokutu půl miliónu korun. Proti rozhodnutí antimonopolního úřadu se Karlovy Vary odvolaly.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články