Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Sparta 5:0Hokejisté Sparty jsou po debaklu v Mladé Boleslavi předposlední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Divíšek 1 : 0
11. Macho 2 : 0
17. Handlovský 3 : 0
45. Pabiška 4 : 0
58. Pabiška 5 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté pražské Sparty se nadále trápí a po debaklu v 7. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 0:5 klesli na předposlední místo. Pro Spartu to byla třetí porážka za sebou a celkově už pátá v sezoně. Středočechů, kteří hráli poslední dva roky baráž o záchranu, se naopak daří a jsou čtvrtí. Prvním čistým kontem v sezoně jim pomohl k úspěchu gólman Marek Schwarz.

Článek

V první třetině utkání diváci viděli svižný a zajímavý hokej. Především domácímu týmu ale vyšla úvodní část na výbornou a jednalo se o určitě nejlepší třetinu, kterou v probíhající sezóně mladoboleslavští hráči odehráli. V hostující brance Sparty nastoupil ke své extraligové premiéře devatenáctiletý gólman Novotný a určitě nebude na úvodní část utkání vzpomínat v dobrém.

Roli mu neulehčili ani jeho spoluhráči, kterým vázla kombinace a v obraně dělali velké chyby, které domácí hráči trestali. Skóre utkání otevřel v páté minutě útočník Divíšek, který dorazil z bezprostřední blízkosti před gólmanem Žabkovu střelu od modré čáry. O šest minut později zvyšil domácí vedení v přesilové hře Macho a na tříbrankový rozdíl pro Mladou Boleslav během první dvacetiminutovky upravil v dezorientované obraně Sparty útočník Handlovský.

Druhá třetina branku ani na jedné straně nenabídla, ale hokej se hrál neustále ve vysokém a vyhecovaném tempu. Sparta již v druhém dějství i několikrát zahrozila, ale její šance končily buď na dobře pracující obraně boleslavských, nebo u jejich jistě chytajícího gólmana Schwarze.

Největší šanci na snížení skóre propásl sparťanský útočník Pacovský, před kterým zívala po přesilovkovém vyšachování domácí obrany odkrytá branka, ale díky jeho nerozhodnosti se stačil brankář Schwarz přemístit a šanci zlikvidovat. Na druhé straně se zaskvěl i Novotný, který pěkně zlikvidoval sólový nájezd jen o necelé dva roky staršího domácího útočníka Loskota, který dostal šanci v sestavě jako třináctý forvard.

Závěrečná třetina utkání musela potěšit především necelé čtyři tisícovky domácích fanoušků, neboť Mladoboleslavští se nesoustředili pouze na bránění náskoku, ale dál pokračovali v nátlakové hře, na kterou Sparta nenašla recept. Mladá Boleslav nakonec hostům nasázela pět gólů, když se hrdinou v posledním dějství stal domácí útočník Pabiška, který vsítil dvě téměř zcela totožné branky a obě padly v přesilových hrách.

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 5:0 (3:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Divíšek (Žabka), 11. Macho (Marušák), 17. Handlovský (Milroy, Nouza), 45. L. Pabiška (Macho, Marušák), 58. L. Pabiška (Loskot). Rozhodčí: Polák, Blecha - Bryška, Novák. Vyloučení: 11:8, navíc Žabka - Salcido 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 3940.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben - Vrbata, Divíšek, Boháč - Fabuš, Macho, Pabiška - Bahenský, Gajovský, Matějovský - Nouza, Milroy, Handlovský - od 21. navíc Loskot. Trenéři: Tlačil a Gudas.
Sparta Praha: Novotný - Vykoukal, Gulaši, O'Brien, Jan Hanzlík, Salcido, Philipp, Macholda, od 41. navíc Zacpálek - Kůrka, Broš, Ručinský - Hlaváč, D. Výborný, Smoleňák - Ton, J. Hlinka, Hromas - Pacovský, Y. Treille, Koreis. Trenéři: Holaň a Volek.

Reklama

Související témata: