Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 4:5Hokejisté Vítkovic otočili divoký zápas v Brně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Selingr 1 : 0
28. Hubáček 1 : 1
30. Šindel 2 : 1
33. Hruška 2 : 2
36. Dlouhý 3 : 2
37. Dopita 4 : 2
39. Burger 4 : 3
43. Ujčík 4 : 4
53. Klimek 4 : 5

BRNO

Střelecký důraz v závěrečné části zápasu podložený dvěma brankami zajistil hokejistům Vítkovic v Brně vítězství 5:4 nad domácí Kometou. Nedělní zápas rozhodl v 53. minutě Lukáš Klimek. Poslední tým tabulky ale favorita dlouho trápil bojovností, vedl už 4:2 a v závěru mu chyběl jen krůček k vyrovnání.

Článek

Brňané vsadili na nátlakový útočný hokej, svého soupeře přehrávali nejen bruslařskou rychlostí, ale i důrazem v osobních soubojích. Do výrazné převahy je nastartovala hned ve druhé minutě přesilovka při vyloučení Voráčka. Za celé dvě minuty nepustila Kometa svého soupeře ze třetiny, brankář Štěpánek stačil pouze vyrážet střely před sebe. Nejblíže ke skórování měl Dopita, jenž nestačil dotlačit kotouč do sítě.

Vítkovice spoléhaly pouze na protiútoky, které ale většinou nedokázaly zakončit. O převaze Brňanů v úvodní dvacetiminutovce hovoří i zásahy brankářů. Domácí Trvaj kryl pouze čtyři střely, Štěpánek si připsal jedenáct úspěšných zásahů.

Brňané svou převahu vyjádřili gólově při své druhé početní výhodě, kdy na trestnou lavici usedl francouzský útočník Treille. Kombinační akci Dopity a Bičánka zakončil svou první letošní ligovou trefou útočník Selingr. Náskok ale domácí ztratili vzápětí v oslabení po vyloučení Šindela. Přesnou akci prvního vítkovického útoku zakončil Hubáček střelou do odkryté branky.

Na vyrovnání zareagovala Kometa zvýšením obrátek a náskok získat po Humlově vyhraném vhazování v útočné třetině Šindel, jenž odčinil svůj předchozí prohřešek. Po chybě před brankářem Trvajem ale vzápětí nestačili brněnští zadáci odpálit kotouč, který pohotově vrátil do sítě Hruška. Brňané se znovu nadechli a v průběhu pouhých 59 sekund přidali dvě branky Radek Dlouhý a Dopita. Na vítězství natěšené domácí publikum ale těsně před koncem druhé třetiny zchladil Burger.

Svou sílu ukázali hosté v úvodu závěrečné třetiny, kdy zužitkoval tlak vyrovnávací branku Ujčík. Brňané již neudrželi vysoké tempo. Nestačili dohrávat osobní souboje před vlastní brankou a jejich další chybu potrestali hosté v 53. minutě otočením skóre. Po Hubáčkově průniku stačil Trvaj jeho střelu vyrazit před najíždějícího Klimka, jenž kotouč dorazil puk do sítě. V závěru vyzkoušeli ještě minutovou hru bez brankáře, kterou ukončilo dvacet sekund před koncem Šindelovo vyloučení. Ovšem i v oslabení se ještě natlačili do útočného pásma, Huml už ale ve vyložené šanci nedokázal protlačit kotouč do sítě.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 4:5 (0:0, 4:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 25. Selingr (Dopita, Erat), 30. Šindel (Huml), 36. R. Dlouhý (R. Procházka, Bourret), 37. Dopita (Bičánek) - 28. Hubáček (Klimek, Burger), 33. R. Hruška (Treille, Kvapil), 39. Burger (Klimek), 43. Ujčík (Hruška, Sičák), 53. Klimek (Hubáček, Burger). Rozhodčí: Šindler, Svoboda - Pešek, Jelínek. Vyloučení 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Kometa Brno: Trvaj - Koma, Bičánek, Novák, Ovčačík, Houdek, Richter - Erat, Dopita, Selingr - Šindel, Huml, Vondráček - Bourret, R. Procházka, R. Dlouhý. Trenéři: Pazourek a Baďouček.
Vítkovice: Štepánek - Sičák, Rehák, Kuboš, Malík, Trnka, Voráček, od 21. navíc Jurečka - Klimek, Burger, Hubáček - Treille (41. Roman), Štefanka, Varaďa - Kvapil, Vrána (21. R. Hruška), Ujčík. Trenéři: Hadamzcik a Konečný.

Reklama

Související témata: