Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic se s Kladnem protrápili k výhře až v nájezdech

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic se ve 46. kole extraligy protrápili k vítězství nad Kladnem, které udolali 2:1 až po samostatných nájezdech. O vydřené výhře favorita nad nejslabším celkem na ledě soupeřů rozhodl Viktor Ujčík.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Viktor Ujčík se raduje s fanoušky z vítězství.

Článek

Vítkovický dres oblékl prvně v sezoně gólman Prusek a moc práce v premiéře neměl. Hrál se spíše urputný a bojovný hokej, ve kterém v úvodu podle očekávání tahal za delší konec domácí favorit.

Na vedoucí branku nemusel čekat dlouho: uklidnil ho mladík Hlinka, který se v šesté minutě po Ujčíkově přihrávce zpoza branky zblízka nemýlil. Po gólu volala i individuální technická akce Ujčíka, bekhendovou kličkou však na Faltera nevyzrál.

Hosté byli v ofenzivě bezzubí. Přestože ve druhé části viditelně zlepšili pohyb a karta se obrátila. Těžiště hry se přesunulo před Pruska, ale do šancí se Středočeši nedostávali. První pořádnou možnost měli až v 34. minutě, ale Kotrla ze sóla přestřelil.

Vítkovice se neprobraly ani v závěru. Výsledek nedokázaly pojistit ani při přesilovce pět na tři a nakonec si vykoledovaly vyrovnání. Bicek šikovnou tečí z těžkého úhlu v 51. minutě přehodil Pruskův beton a využil kladenskou přesilovku.

Neurovnaný a nevzhledný souboj nerozhodl ani Vosátko, který v závěru prodloužení trefil pouze tyčku. Domácí na penalty poslali do branky Šindeláře a to jim přineslo úspěch, protože zmařil všechny tři kladenské nájezdy. Jediným úspěšným střelcem byl Ujčík a přihrál Vítkovicím druhý bod.

HC Vítkovice Steel - HC Vagnerplast Kladno 2:1 po SN (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Hlinka (Ujčík, Káňa), rozhodující nájezd Ujčík - 51. Bicek (Šmach, D. Růžička). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Lhotský, Pouzar. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 3856.
Vítkovice: Prusek (na nájezdy Šindelář) - Vosátko, Malík, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Rehák, Voráček - Huna, Burger, Szturc - J. Sýkora, Húževka, Tomas - Pohl, Vrána, Klimek - Ujčík, Hlinka, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
Kladno: Falter - Kameš, J. Drtina, D. Růžička, Šmach, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Janků, Bílek, Bělohlav - S. Treille, Kotrla, Látal - Hovorka, Eberle, Valský (25. Melka). Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: