Hlavní obsah

Hokejová Sparta potvrdila příchod Smoleňáka a odchod Netíka

PRAHA

Hokejisty Sparty posílí v příští sezoně útočník Radek Smoleňák. Příchod třiadvacetiletého hráče, který naposledy působil v nižší zámořské soutěži AHL, oznámil pražský klub na svých oficiálních internetových stránkách. Smoleňák hrál v této sezoně v týmech Norfolk Admirals a Abbotsford Heat, jeden start si připsal i v NHL v dresu Chicaga. O rok dříve odehrál šest duelů za Tampu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Netík

Článek

Generální manažer Sparty Petr Bříza a předseda představenstva Viliam Sivek zároveň uvedli, že klub má zájem o francouzského útočníka Yoricka Treille a nabídku předložil i jeho stávajícímu spoluhráči ve Vítkovicích Vladimíru Sičákovi.

Novou smlouvu, o rok delší, podepsal se Spartou nejlepší střelec týmu Petr Ton, jehož kontrakt tak skončí až v létě 2012. "Dohodli jsme se i na tom, že 20 procent z jeho stávající smlouvy bude rozvrstveno do bonusů za postup v play off, které i pro Spartu znamenají finanční přínos. Po Davidovi Výborném byl na příští sezonu druhým hráčem, který přistoupil na úpravu smlouvy," uvedli zástupci klubu.

Sparta zároveň potvrdila, že z mužstva po sezoně odešli Tomáš Netík, Jakub Langhammer a René Vydarený, kterým skončila smlouva.

Reklama

Související témata: