Hlavní obsah

Karlovy Vary s novým trenérem Baďoučkem vyhrály v Kladně

KLADNO

Hokejisté Karlových Varů s novým hlavním trenérem Václavem Baďoučkem, který nahradil Antonína Stavjaňu, zvítězili v 45. kole na ledě Kladna 4:0 a drží své postavení v desítce pro play off. Dva góly vítězů vstřelil Tomáš Klíma, gólman Lukáš Mensator oslavil svůj návrat do branky po nemoci třetím čistým kontem v sezoně. Třinácté Kladno vyšlo naprázdno v pátém utkání za sebou a před poslední Mladou Boleslaví už má jen pětibodový náskok.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karlovarští hokejité Nosek a Skuhravý se radují z gólu do sítě Kladna.

Článek

Kladno, které si zapůjčilo z prvoligového Ústí nad Labem jednačtyřicetiletého útočníka Janků, mělo hned po dvaceti vteřinách výhodu přesilové hry po Kumstátově faulu, ale Mensatora prakticky neohrozilo. Energie naopak ve čtvrté minutě ze své první šance otevřela skóre, když z levé strany z úhlu prostřelil Faltra Tomáš Klíma. Hosté pak hráli dvě přesilovky, šanci měl paradoxně domácí Bělohlav. V 16. minutě ale zvýšil náskok hostů obránce Nosek. Vzápětí mohl zkorigovat stav Látal, ale karlovarského gólmana po průniku nepřekonal.

Kladenský Libor Procházka zastavuje unikajícího Skuhravého z Karlových Varů.foto: Právo/Jan Handrejch

Ve druhé dvacetiminutovce se Západočeši spíše soustředili na pečlivou obranu a Kladno se těžko prosazovalo na dostřel branky. Až před pauzou Kladenští uzavřeli soupeře v jeho obranné třetině, ale všechny střely stačili zblokovat Karlovarští hráči.

V závěrečném dějství zvýšili domácí aktivitu, ale stále se nemohli dostat k ohrožení Mensatora. V 52. minutě se po Bickově nahození dožadovali domácí branky, ale podle videorozhodčího nebyl Mensator překonán. Vzápětí Západočeši pojistili vedení po pěkné kombinaci, kterou zakončil Dej. V 58. minutě ještě dovršil výsledek po Faltrově chybě Klíma.

HC Vagnerplast Kladno - HC Energie Karlovy Vary 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 4. T. Klíma (Skladaný), 16. Nosek (Kumstát), 54. Dej (Pech), 58. T. Klíma (Dej, Sloboda). Rozhodčí: Hodek, Turčan - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 2080.
Kladno: Falter - Kameš, Drtina, D. Růžička (43. Šmach), Toman, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Bělohlav, Janků - Látal, Bílek, Kotrla - Valský, Stieler, Eberle. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Přindiš, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Skladaný, T. Klíma, Dej - Sailer, Pech, Zaťovič - Zucker, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata: