Hlavní obsah

Kladenští Rytíři poslali Jágrovi do Ameriky pozdrav, porazili Spartu 3:2

KLADNO

Rytíři Kladna svoji premiéru zvládli. V prvním kole hokejové Tipsport extraligy porazili Spartu 3:2, když o výsledku rozhodlo čtyřicet sekund třetí třetiny. Ještě před samotným začátkem utkání hráči a diváci uctili minutou ticha čtyřiačtyřicet zesnulých, kteří zahynuli minulý týden při letecké katastrofě u Jaroslavle. Mezi nimi byli i Jan Marek, Josef Vašíček a Karel Rachůnek.

Článek

První přesilovou hru si zahráli hosté, ale jen pár sekund. Za půl minuty byl počet hráčů na ledě opět vyrovnán, to běžela šestá minuta. Celé dvě minuty početní převahy patřily Rytířům, ale ani oni nedokázali skórovat. Při hře pět na pět měl větší šanci domácí Martin Látal, ale opět nic. Když zbývalo sedm minut do konce úvodní části, šel na lavici hanby Michal Lukáč a kladenští fanoušci se poprvé výrazněji ozvali, nastal pískot po verdiktu rozhodčích.

„Jsem optimista, vidím, že se tady přes léto hodně změnilo,“ byl před utkáním spokojený Milan Nový, legenda československého a kladenského hokeje.

Prvním střelcem se stal Rytíř Hlaváč  

Na šesti stadiónech se už diváci dočkali gólu, Kladno bylo stále výjimkou. Až v čase 27:13 se měnilo skóre. Skrbek, Látal a střílející Hlaváč si v útočném pásmu přihráli a gólman Tomáš Pöpperle nemohl nic dělat. Pětatřicetiletý Hlaváč, který v devíti sezónách oblékal dres Sparty, si připsal první trefu Rytířů v sezóně 2011/2012.

Vyrovnat mohl pět minut před koncem druhé třetiny Yorick Treille, ocitl se sám před Janem Cháberou, ale jeho střela skončila nad brankou. Vzápětí sparťané hráli za pískotu fanoušků přesilovku. Moc si z nepřízně nedělali, obránce Hanzlík od modré čáry vypálil a srovnal na 1:1. Po pětadvaceti sekundách kladenský gólman kapituloval.

Jedenadvacet sekund uběhlo z třetí dvacetiminutovky a Sparta vedla. A opět v přesilové hře a zase Hanzlík, který tečoval střelu Angela Krsteva.

Čtyřicet sekund a Kladno otočilo skóre 

Hrozbou pro domácí se stalo zase oslabení, hosté minutu a půl obstřelovali Cháberovu branku, ale gól nepadl. Neuspěl ani Hanzlík, který byl jedinou trefu od hattricku. Udeřilo na druhé straně.

Sparťanská obrana zapomněla na Michala Dragouna, ten zůstal sám před brankou a ideálně nastavil hokejku na letící puk - 2:2. Za čtyřicet sekund hlasatel hlásil další změnu, Kladno vedlo 3:2. Skóre otočil Skrbek, napálil puk přes betony Pöpperleho a černá guma se došourala za brankovou čáru.

V nervózním závěru musela na led přijet úklidová četa, která led zbavila nečistot, které tam naházeli diváci. Těm se nelíbilo vyloučení Kally, Sparta dostala šanci na srovnání v přesilovce. Neuspěla a tři body bralo Kladno.

Nový majitel klubu sliboval, že bude zápasy Kladna sledovat i z Ameriky. V neděli mohl být po premiéře spokojen.

První kolo hokejové Tipsport extraligy:
Rytíři Kladno - Sparta Praha 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 28. Hlaváč (Skrbek, Látal), 47. Dragoun (Kalla, Hovorka), 48. Skrbek (Látal) - 36. Hanzlík (Tenkrát), 41. Hanzlík (Krstev, Tenkrát). Rozhodčí: Smitka, Souček - Kis, Svoboda. Vyloučení: 9:5. Využití: 0:2. Diváci: 5618.
Chábera - Procházka, Toman, Skrbek, Lepine, Drtina, Piskáček, Růžička - Bicek, Patera, Lukáč, Kalla, Kuchler, Hovorka, Látal, Hlaváč, Dragoun, Kafka, Valský, Bílek, Knotek. Trenér: Zdeněk Vojta.
Pöpperle- Sersen, Kasík, Přibyl, Milam, Hanzlík, Philipp, Krstev, Veselý - Broš, Y. Treille, I. Rachůnek, Luňák, Ton, Foster, Rubeš, T. Rachůnek, Bližňák, Tenkrát, Lapšanský, Jánský. Trenér: Josef Jandač.

Reklama

Související témata: