Hlavní obsah

Kladno je venku pro smích. Hráči se nad sebou musí zamyslet, vědí trenéři

PRAHA

Výkony Kladna na domácím ledě a venku? Rozdílné jako noc a den. Zatímco doma Středočeši z pěti utkání urvali čtyři vítězství, jakmile opustí brány města, mění se jejich hra k nepoznání. Posledním důkazem bylo tragické vystoupení na Spartě, která Müllerovu týmu nasázela osm branek. „Nedovedu si to vysvětlit,“ kroutí hlavou asistent trenéra Petr Kasík.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karlovarský útočník František Skladaný střílí gól brankáři Miroslavu Kopřivovi z Kladna

Článek

Šest zápasů, dva body, nelichotivé skóre 8:28. To je bilance hokejistů Kladna na kluzištích soupeřů. Realizační tým i samotní hráči si venkovní neúspěchy dobře uvědomují, před každým zápasem si v kabině připomínají, že tentokrát to už musejí zlomit. A pak přijde zápas na Spartě, ve kterém Středočeši během šesti minut třikrát inkasují.

„Nedovedu si to vysvětlit. Příprava je stejná, výkony jsou diametrálně odlišné,“ marně hledá Petr Kasík v rozhovoru pro Sport.cz vysvětlení kladenské mizérie. „Po každém venkovním zápase jsme si toho říkali až dost. Už není co povídat. Síla mužstva se pozná podle toho, jak vozí body z venku,“ pokračuje.

Pořádně otrávený byl z kladenského výkonu v pražských Holešovicích i ostřílený zadák František Kaberle. „Fakt nevím, proč takhle hrajeme. Kdybych to věděl, něco bychom s tím udělali,“ soukal ze sebe Kaberle a zároveň přiznal, že výkon na Spartě byl nejhorším v sezóně. „Byli jsme hrozní. Bude se mi blbě spát.“

Manželky a snoubenky nepomohly

Stejně jako kladenským trenérům. Po každém utkání dumají, jak venku navázat na domácí výkony, ale efekt se nedostavuje. „Převedu to trochu do úsměvné roviny. Řekl jsem, že by vedení mělo vypravit autobus s manželkami a snoubenkami hráčů. Na Spartě byly a výsledek je stejný. Tak nevím...,“ snažil se Kasík odlehčit situaci.

„Problém nejspíš vězí v hlavách hráčů. Musí k tomu přistoupit jinak. Daleko lépe, než je tomu nyní,“ apeluje Kasík na své svěřence. „Každý musí začít sám u sebe, zamyslet se nad sebou. Hráči nemůžou hledat chyby u druhých. Musí se zeptat sami sebe, jak k zápasu přistoupili a jak jej odehráli,“ dodává.

Pokud ovšem nechce Kladno zabřednout do ještě větších problémů, v nepovedených venkovních duelech by se nemělo moc utápět. „Samozřejmě se z toho musíme poučit, ale i na to rychle zapomenout. Týden se zamýšlet nad tím, proč jsme prohráli, nic nevyřeší,“ dobře ví Kaberle.

Reklama

Související témata: