Hlavní obsah

Kladno porazilo Budějovice gólem těsně před závěrečnou sirénou

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili ve 42. kole extraligy České Budějovice 2:1 a připsali si třetí vítězství z posledních čtyř utkání. Po zakolísání Brna na ledě Sparty tak Středočeši zvýšili svůj náskok na poslední Kometu na šest bodů. Vítězný gól vstřelil v čase 59:59 útočník Jiří Kuchler.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Kladna oslavují gól proti Českým Budějovicím

Článek
Fotogalerie

Kladenský trenér Vejvoda měl po delší době k dispozici Martina Procházku i Hornu a právě prvně jmenovaný mohl otevřít skóre. V souboji se svým bývalým reprezentačním kolegou Turkem v brance Jihočechů ovšem ani nadvakrát neuspěl. O něco lépe si počínalo Procházkovo hokejové dvojče Patera, který strážce českobudějovické klece překonal, puk ovšem skončil na horní tyči.

Středočeši byli v první třetině jednoznačně lepší. Paterova lajna s Bělohlavem a Frolíkem na křídlech zatápěla hostům při vyloučení Melichara, ale obrana Mountfieldu odolala. V samém závěru úvodní části hry se dostal do příležitosti agilní Bílek, ale z ostrého úhlu netrefil poloprázdnou branku.

Kladenští dobývali branku soupeře i ve druhé třetině. Gólová radost propukla v hledišti ve 28. minutě, kdy Valský dostal přihrávku ve vlastní obranné třetině, projel podél hrazení a střelou po ledě na zadní tyč přece jen překonal Turka.

Teprve po odbdržené brance Jihočeši vylezli z obranné ulity a více se dostávali na dostřel Kopřivovy svatyně. Chybu hostů mohl potrestat Kuchler, ale na jihočeského gólmana nevyzrál. Ve 36. minutě Melichárek předložil ideální nahrávku Vakovi a ten bombou z mezikruží srovnal, i když gól musel potvrdit až videorozhodčí.

Třetí část hry byla z obou stran přece jen opatrnější. Nejdříve mohl změnit stav Melichárek, ale netrefil branku a vzápětí měli domácí ideální možnost při 26 vteřin trvající přesilovce pět na tři. Nepříjemný okamžik zápasu však svěřenci kouče Výborného v této chvíli zvládli.

Blesk z čistého nebe přišel necelou vteřinu před koncem. Toman vystřelil od modré čáry spíše již ze zoufalství a puk ve vzduchu za záda šokovaného Turka velice šťastně tečoval Kuchler.

HC Geus Okna Kladno - HC Mountfield České Budějovice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Valský (Kalla), 60. Kuchler (Toman) - 36. Vak (Melichárek). Rozhodčí: Pešina, Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 2134.
Kladno: M. Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Dlouhý, Mudroch, Šmach - Bělohlav, Patera, Frolík - Bílek, Kalla, Valský - Eberle, Stieler, Kuchler - Horna, Čurilla, Martin Procházka. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Melichar, Poživil - Mertl, Mikeska, Pletka - Gulaš, Vak, Veselý - Micka, Šimánek, Kotrla - M. Hudec, Červený, Melichárek. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata: