Hlavní obsah

Kometa si připadala na Slavii jako doma. Jezdíme sem opravdu rádi, smál se Erat

Praha

Sedm z devíti prosincových zápasů musí hokejová Kometa sehrát mimo Brno a objede za tu dobu prakticky celou republiku od Třince až po Karlovy Vary. Na ledě pražské Slavie se jí ale v neděli odpoledne hrálo dobře, vždyť většina ze 7675 diváků v O2 Areně fandila hostům.

Článek

„Venku jsme teď dvakrát po sobě neudělali ani bod, takže jsme nutně potřebovali zabrat a na Slavii jezdíme opravdu rádi, protože vždycky za námi dorazí hodně našich příznivců. Tady si prostě připadáme jako doma," usmíval se po výhře 3:1 autor třetí brněnské branky Roman Erat, jenž na extraligovou trefu čekal od 13. září.

„Skóroval jsem hned v prvním kole, pak dlouho nic. Nebylo to zrovna příjemné, takže jsem opravdu hodně rád, že mi tam gól zase konečně spadl," usmál se Erat. Brno předtím udeřilo ze dvou přesilovek. „Tam se utkání lámalo. Snažili jsme se dostat slávisty pod tlak a z toho vyplynuly i jejich fauly," pochvaloval si Jakub Koreis, jenž si bral na starost hlídání největších domácích hvězd.

„Věděl jsem, že hlavně Hertlovi musíme hru znepříjemnit." „Řezali mě docela dost, ale s tím nějak musím počítat," říkal Tomáš Hertl, který už koncem týdne vyrazí na závěrečné soustředění před MS dvacetiletých.

Jeho spoluhráč Vladimír Sobotka má pozvánku do seniorské reprezentace na Channel 1 Cup, jenže se bude muset zřejmě trenéru Hadamczikovi omluvit, protože s naraženým bokem absentoval na ledě i včera. „Bojím se, že to nepůjde, ale poslední slovo nechám lékařům," říkal po utkání, jemuž přihlížel jen v civilu.

Reklama