Hlavní obsah

Lašák ztratil nervy a Pardubice bez něj body

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Trest do konce utkání pro pardubického gólmana Jána Lašáka, který ztratil nervy po čtvrté obdržené brance, byl klíčovým okamžikem televizního zápasu v Budějovicích.

Článek

Domácí hokejisté v něm od stavu 1:3 skórovali pětkrát v řadě. Vítězná trefa přišla na začátku třetí třetiny, kdy po Hudecově střele našel Hübl volný kotouč za ležícím Lašákem a pohotově zasunul. Strážce branky hostů se pak nepříčetně rozčílil. „Ujely mi nervy, přehnal jsem to. Přiznávám chybu, ale cítil jsem v té chvíli obrovské bezpráví, protože už podruhé za sebou mi stáli hráči v brankovišti a odtlačovali mě i s pukem,“ přiznal slovenský gólman.

Sudí Šindler mu nejprve udělil desetiminutový trest, a když příval nadávek neustával, poslal ho předčasně do kabin. „Myslím, že sudí mohl ty emoce trochu tolerovat, tak přísný trest bych nečekal. Poprvé v životě jsem z takového důvodu nedochytal,“ řekl Ján Lašák, jenž cestou z ledu naštvaně rozštípal hokejku. Hosty vyloučení klíčového hráče rozhodilo a přišli tak o možnost bodovat v zápase, který pro ně skvěle začal gólovou tečí Michala Tvrdíka.

Rozpaky Budějovic vrcholily při vlastní přesilovce

„Kolář střílel od modré a já se snažil natočit nohu k letícímu puku, o úmyslné kopnutí určitě nešlo,“ říkal autor úvodní branky, uznané až po videokonzultaci. Při dalším střídání skóroval Somík a rozpaky Budějovic vrcholily při vlastní přesilovce. Rolinek v ní vypíchl puk a vybídl kanonýra hostů Sýkoru k jeho 11. gólu v sezóně. „Má obrovské zrychlení. Nešel zastavit a perfektně řešil zakončení,“ přiznal domácí obránce Filip Novák.

Budějovice i bez zraněných beků Tomana s Gřegořkem zvedly hlavu. „Bylo důležité, že jsme 45 vteřin po třetí obdržené brance tu přesilovku ještě využili a v dalších otočili skóre. Snažili jsme se při nich co nejvíc střílet a byli maximálně soustředěni na hru,“ tvrdil Novák. „Kontaktní gól nás udržel při životě, od té chvíle jsme tlačili a ke konci ani nebyli tak podráždění jako soupeř,“ doplnil domácí kapitán Petr Sailer.

Reklama